Thaise regering bereidt zich voor op mogelijke grote overstromingen tussen eind september en begin oktober

BANGKOK:- De Thaise regering bereidt zich voor op meer regen en meer moessons tussen eind september en begin oktober, zo verklaarde de plv.  woordvoerster Ratchada Thanadirek.

De woordvoerder onthulde na de bijeenkomst van het kantoor van nationale watervoorraden, het ONWR, dat het kantoor heeft geoordeeld dat er een tendens van toenemende neerslag waarschijnlijk is, evenals het feit dat er een moessontrog over de centrale en oostelijke regio, resulterend in de toenemende hoeveelheid water in de centrale, oostelijke en lagere noordoostelijke regio’s blijft liggen.

Bovendien wordt voorspeld dat er ook ongeveer één of twee stormen in Thailand komen, die begin oktober voor meer regen zouden zorgen.

Het ONWR zou daarom de regen- en moessonsituatie gedurende de hele periode nauwlettend volgen, terwijl gerelateerde overheidsinstanties zich zouden voorbereiden op een mogelijke overstroming of overstroming in de risicogebieden om de impact op het publiek zoveel mogelijk te verminderen.

Khun Ratchada: “Verwante afdelingen kregen de opdracht om vooraf proactief en preventief op te treden tegen overstromingen en overlopen. Volgens de ONWR-beoordeling kan het vermogen van waterstanden van grote dammen nog steeds een grote hoeveelheid water bevatten, vooral de dammen in het noordelijke deel, als de stormen het land de komende weken teisteren.”

“Ondertussen werkt het Koninklijk irrigatie departement aan het drainageproces van enkele grote dammen die momenteel veel water bevatten om zich voor te bereiden op de toename van water in de nabije toekomst. Er zou ook een beoordeling zijn van gebieden met een hoog risico en relevante instanties worden gewaarschuwd om water te beheren in overeenstemming met de situatie. ”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Workpoint.com.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!