Thaise boeddhisten vragen de directie van de 7-Eleven-winkels om een apart schap met alleen halal-etiketten te creëren

BANGKOK:- Een non-profitorganisatie verzocht 7-Eleven-supermarkten in Thailand om een ​​speciaal schap te voorzien voor producten zonder halal-etiketten. De groep zei dat halal-etiketten de goederen duurder maakten.

Gisteren kwamen Thaise boeddhisten van Boeddhisme Protection for Peace (BPP) bijeen voor CP Towner op Silom Road in Bangkok om een ​​petitie over halal-etiketten te overhandigen aan de raad van bestuur van het bedrijf CP All.

De vertegenwoordiger van de groep, khun Praphat Kittiruedeekun, meldde dat de BPP wil dat elke 7-Eleven-supermarkt in Thailand een apart schap met producten heeft zonder halal-etiketten.

Khun Praphat zei dat 160.000 halal-voedselproducten die zijn goedgekeurd door de Centrale Islamitische Raad van Thailand duurder waren in vergelijking met producten zonder etiket.

Praphat onderstreepte het feit dat de meerderheid van de Thaise bevolking ofwel boeddhist of christen was, en dat die mensen geen producten tegen een hogere prijs zouden moeten kopen vanwege halal-etikettering.

Sommige Thaise inwoners menen dat de demonstranten tegen de officiële afdeling moeten protesteren, zij zijn degene die geld verdienen met het lanceren van halal-etiketten, niet tegen moslims of gemakswinkels.

Om een ​​halal-eitiket op een product te krijgen, moeten bedrijven speciale documenten opstellen en deze indienen bij de Centrale Islamitische Raad van Thailand.  Vervolgens onderzoeken de specialisten van de gemeente het bedrijfs- en productieproces om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de standaardvereisten.

Nadat alles is goedgekeurd, moeten de bedrijven een vergoeding betalen voor de halal-etiketten.  Dan kunnen bedrijven het halal-label op hun producten aanbrengen.

Het proces behandelt elk product één voor één en bedrijven moeten het elk jaar doen.

 Volgens een rapport op Krua.Co heeft Thailand de meest diverse halalproducten ter wereld.  Long Tun Man meldde ook dat Thailand de nummer 1 importeur is van halal voedsel in de ASEAN-regio en nummer 12 in de wereld.  De export van halal voedsel genereerde vóór de pandemie in 2020 meer dan een biljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Momentum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!