Gewapende bende berooft botanische tuin in Noordoost-Thailand 

ROI ET:- Een grote bende gewapende mannen drong deze week een botanische tuin in de provincie Roi Et binnen en stal zeven blokken kostbaar payung-hout dat eerder door houtstropers in beslag was genomen.

Khun Wisan Kudthalaeng, de verantwoordelijke bosbouwspecialist, vertelde de politie dat naar schatting 30 gewapende mannen met bedekte gezichten de Dong Ma-i Botanische Tuin in het district Nong Phok waren binnengedrongen.

Ze bedreigden de zes dienstdoende ambtenaren, waaronder de bosbouwspecialist zelf. Ze gebruikten vervolgens een kraan om zeven blokken payung-hout, ongeveer 7,61 kubieke meter in totaal, op een vrachtwagen te laden. Na de overval vertrok de bende rond middernacht met het gestolen hout, ter waarde van ongeveer 1,9 miljoen baht.

Khun Wisan zei dat het gestolen hout op 14 april door de autoriteiten in beslag is genomen en in de botanische tuin is opgeslagen. Hij heeft een formele klacht ingediend bij de politie van Nong Sung in de provincie Mukdahan. 

Inmiddels hebben Rangers van het Protected Area Regional Office 8 in Khon Kaen de opdracht gekregen om de botanische tuin te beschermen. 

Dong Ma-i Botanical Garden ligt in een nationaal bosreservaat in tambon Pha Nam Yoi, district Nong Phok, ongeveer 86 kilometer van de stad Roi Et. Het beslaat ongeveer 1.000 rai en voedt een reeks planten die in de Thaise literatuur worden genoemd. Het staat onder toezicht van de National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department. 

De politie doet onderzoek naar de overval.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!