Gewaagde foto’s van pro-democratische protesten winnen in een Thaise persvrijheid wedstrijd

~OP DE GEVOELIGE PLAAT VASTLEGGEN~
(Een foto maken)

BANGKOK:- De Thaise associatie van journalisten heeft begin deze week de winnende foto’s bekendgemaakt in haar wedstrijd ter gelegenheid van World Press Freedom Day.

“Deze wedstrijd is bedoeld om de media en het publiek in staat te stellen hun mening te geven over de vrijheid van Thaise media, die een belangrijk onderdeel is van de mensenrechten en vrijheid welke verankerd zijn in de Thaise grondwet”, aldus de vereniging.

 Het thema van de wedstrijd van dit jaar was:

“MEDIAVRIJHEID IN DE HUIDIGE SITUATIE”

De winnende foto in de media-sectie toont een groep anti-oproerpolitie die een persoon op de grond omsingelt bij een protest met getrokken wapenstokken.  

Andere scènes van traangas en waterkanon die worden afgevuurd op pro-democratische demonstranten behoren tot de winnende schoten.

De eervolle vermeldingen gingen naar: Karntachat Raungratanaamporn, Thikamporn Tamtiang, Dear Adirach, Laila Tahe Watcharawitwat, Atiwat Silpamethanont en Rahat Kijjariyapoom

Een hoofdprijs van 10.000 THB ging naar winnaars in elke categorie.

 De winnende foto’s zijn op DEZE WEBSITE te zien.

Gisteren werd de Werelddag voor de persvrijheid gevierd om het belang van mediavrijheid te benadrukken en regeringen te herinneren aan hun plicht om het recht op vrijheid van meningsuiting, zoals vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948, te respecteren en hoog te houden.

Misschien aardig om te weten is dat Thailand op de 137e plaats van de 180 landen in de 2021 World Press Freedom Index staat. De index is samengesteld door Reporters Without Borders, een internationale ngo met consultatieve status bij de Verenigde Naties.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Al The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!