Expats ouder dan 60 en met onderliggende aandoeningen kunnen zich in juni en juli gratis aanmelden voor Covid-vaccinaties

~OPVALLEND NIEUWS~

BANGKOK:-  Expats ouder dan 60 en met onderliggende gezondheidsproblemen wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun ziekenhuizen of medische faciliteiten om zich te registreren voor de tweede fase van het vaccinatieprogramma van de Thaise overheid, waarbij gratis vaccins in juni en juli worden uitgerold, voornamelijk aangedreven door het AstraZeneca-vaccin dat in Thailand wordt geproduceerd.  

Het komt op het moment dat dr. Yong Poovorawan (midden) de regering waarschuwt dat de Zuid-Afrikaanse variant van het virus, B1351, in Maleisië circuleert en dat het niet toegestaan ​​mag worden om via de zuidelijke grens Thailand binnen te komen, aangezien dit problematisch is voor met name voor het de AstraZeneca vaccin (waarom?, wordt niet vermeld in deze reportage van de Thai Examiner.

Ondanks de verzekering dat derde Covid19 golf beheersbaar is, vertelde regeringswoordvoerder, Khun Anucha Burapachaisri, dat er op politiek niveau zowel binnen het parlement als onder de coalitiepartners in de regering over de derde virusgolf spanning heerst, die zondag een recordaantal doden in Thailand heeft gekend.

Buitenlandse ingezetenen en expats die ouder zijn dan 60 of een onderliggende ziekte hebben, kunnen zich nu inschrijven voor het vaccinatieproces van de Thaise regering met geplande inentingen in juni en juli.  Het vaccin is gratis.  

Dit komt voort uit het feit doordat de derde virusgolfcrisis nog geen tekenen van vertraging vertoont en met een waarschuwing van topviroloog dr. Yong Poovorawan dat alles moet worden gedaan om de zuidelijke grens van het land met Maleisië te beveiligen, waar 31% van de infecties verband houdt met de Zuid-Afrikaanse variant.  De komst daarvan driegt de vaccinatie-inspanning van het koninkrijk te belemmeren, zelfs voordat het in volle gang is met slechts 2% van de bevolking die tot nu toe is gevaccineerd.

Buitenlandse inwoners van Thailand hebben momenteel het recht om zich in te schrijven voor de tweede fase van het vaccinatieprogramma van het koninkrijk, nadat de regering deze week bevestigde dat de toegang tot vaccins gratis zal zijn voor alle inwoners van het land.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiVisa 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaiexaminer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!