Geen enkel Thais person zal voor alternatief Covid 19 vaccin hoeven te betalen, zo oordeelt bestuursrechter

BANGKOK:- De administratieve rechtbank van Thailand heeft vrijdag tijdelijk het bevel van het ministerie van Volksgezondheid opgeschort dat mensen moeten betalen als ze willen kiezen voor alternatieve Covid-19-vaccins.

Het bevel zei ook dat patiënten die een allergie of een Covid-19-infectie ontwikkelen na het krijgen van deze injecties, geen gratis behandeling zullen krijgen in overheidsziekenhuizen.

De rechtbank oordeelde dat dit bevel discriminerend en ongrondwettelijk is, omdat elke Thaise burger recht heeft op behandeling onder de universele dekking.  Het heeft het bevel tijdelijk opgeschort en zal later een officiële uitspraak doen.

De uitspraak biedt de burgers de volgende voordelen:
• Elke burger met een Covid19 infectie of allergische reactie op het vaccin moet gratis worden behandeld in openbare ziekenhuizen.  Burgers zouden ook niet verplicht moeten worden een verzekering te kopen om allergische reacties op het Covid-19-vaccin te behandelen.
• Geen enkele wet machtigt het ministerie van Volksgezondheid om erop aan te dringen dat burgers zelf voor alternatieve vaccins betalen.  Deze bestelling kan illegaal zijn en mensen hebben recht op terugbetaling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!