Generaal Surachate Hakparn alias ‘Big Joke’ krijgt een nieuwe functie op het hoofdbureau van politie

~IEMAND IN HET ZADEL HELPEN~
(Iemand aan een (goede) functie/positie helpen)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha liet gisteren weten dat generaal Surachate Hakparn alias  ‘Big Joke’ in een adviserende functie zal werken, waarmee hij de speculatie bevestigde dat hij zou worden toegewezen aan een nieuwe functie op het hoofdkantoor van de politie.

Generaal Prayut Chan-o-cha zei dat de vergadering van de politiecommissie woensdag de terugkeer van luitenant-generaal Hakparn heeft goedgekeurd om in een adviserende functie te werken.

De nieuwe functie, die qua rang gelijk is aan die van een assistent-politiechef, werd tijdens een vergadering vorige week vrijdag gecreëerd, maar de premier ontkende dat deze op maat was gemaakt voor een bepaalde officier in het bijzonder.  De functie was nodig om een ​​strategie voor de politieorganisatie uit te stippelen, zo legde generaal Chan-o-cha uit.

De vergadering van woensdag keurde de herschikking van 75 posities voor hogere functionarissen goed die volgende maand van kracht zal worden.  De schijnwerpers waren gericht op de positie die luitenant-generaal Hakparn zou innemen nadat hij vanuit een inactieve post op het kantoor van de premier terug was overgeplaatst naar het hoofdkwartier van Pathumwan.

Luitenant-generaal Hakparn was de chef van het immigratiebureau voordat hij in 2019 om onduidelijke redenen naar het kantoor van de premier werd overgeplaatst.

Als hoofd van het immigratiebureau verscheen hij regelmatig in de krantenkoppen.  Als hij het niet druk had om gefotografeerd te worden bij een laatste razzia van illegale buitenlanders, dan was hij ongetwijfeld te zien bij de straatracers of een bende drugsdealers.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione.com

Eén gedachte over “Generaal Surachate Hakparn alias ‘Big Joke’ krijgt een nieuwe functie op het hoofdbureau van politie”

  1. Volgens mij zag ik vorige week een bericht voorbijkomen dat ze 25% van de hoge legerofficieren wilde afstoten omdat er eigenlijk veel te veel waren en nu lees ik dat er 75 herschikkingen komen. Als je op TV die royalty berichten ziet is he verbijsterend hoeveel hoge militairen er in deze “democratie” rondlopen en die allemaal betaald moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!