Meer Bryde’s walvissen in het maritiem park bij Koh Samui gespot

~PRACHTIG MACHTIG~
(Uniek)

KOH SAMUI:- Toeristen die op de wateren bij Koh Samui voeren lieten weten deze magnifieke zeezoogdieren in het Ang Thong National Marine Park te hebben gezien.  

Khun Wichwut Jinto, de provinciegouverneur, liet weten dat parkambtenaren van deze waarnemingen hoorden en de zee opgingen om later te bevestigen dat het inderdaad Bryde’s walvissen waren.

Touroperators zeggen dat de nieuwe waarnemingen wijzen op de rijkdom van het zeeleven rond de Ang Thong-archipel en adviseren toeristen en vissers om niet in de buurt van deze zoogdieren te komen en ze met rust te laten.

De betekende Thaise zeewetenschapper Thon Thamrongnawasawat schreef op zijn Facebook-pagina dat de walvis van Bryde een beschermd zeezoogdier is, aangezien er slechts ongeveer 50 in de Golf van Thailand zijn en een kleiner aantal in de Andamanse Zee leven.

Klik HIER om de videoclip te bekijken!

PRACHTIG MACHTIG!

De Bryde-walvis wordt 13-14 meter lang.  Bryde-walvissen worden meestal gevonden in het binnenste deel van de Golf van Thailand tussen september en januari, wanneer er veel vis is.  Begin dit jaar werd een aantal dagen een groep Bryde-walvissen waargenomen in het gebied van de Ang Thong-archipel.  De ontdekking van meer Bruda-walvissen in het gebied zou zeker een glimlach op de gezichten brengen van alle mensen die van de zee van Thailand houden. “

Ondertussen hoopt Koh Samui in oktober weer open te gaan voor gevaccineerde toeristen zonder dat dergelijke reizigers een verplichte quarantaine hoeven te ondergaan.  Het plan omvat de noodzaak om ten minste 300.000 inwoners te vaccineren om een zgn. groeps-immuniteit op het toeristeneiland te bereiken.  

Ambtenaren van Samui zeggen dat ze wachten op de goedkeuring van het plan. De plannen zouden aansluiten bij dat van Phuket, aangezien Samui een eigen luchthaven heeft, waardoor het het eerste gebied in de provincie Surat Thani zou zijn om dergelijke quarantainevrije toegang te testen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Ang Thong Marine National Park 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!