De Thaise regering streeft ernaar om in oktober het koninkrijk voor de buitenlandse toeristen te open

~ER ZAL NOG HÉÉL WAT WATER DOOR DE CHAO PRAYA RIVIER STROMEN-
(Er zal nog een hoop moeten gebeuren eer dat gebeurt)

THAILAND:- Een woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) bevestigde het voornemen van de Thaise regering om in oktober om “het land volledig te openen”, maar dat er veel factoren een rol zouden spelen bij deze beslissing.  

Dr. Apisamai Srirangsan, de assistent-woordvoerder van de CCSA, deed de aankondiging op een persconferentie, hoewel hij voorzichtig was om te zeggen dat dit een doel was en geen vastgelegde beslissing of belofte was.

Volgens Khun Apisamai is het land van plan om verminderde quarantaine en meer “vrijheid van quarantaine” in te voeren met programma’s voor gebiedsquarantaine, hopelijk vanaf april. 

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke heeft het daar enige tijd geleden al aan u bekend gemaakt.

Het besluit heeft echter goedkeuring nodig van verschillende vergaderingen die volgende week zijn gepland, zowel op maandag 15 maart met de CCSA, dinsdag 16 maart met het Thaise kabinet als op vrijdag 19 maart.

Deze versoepeling wordt beschouwd als fase 2 en een volledige heropening, mogelijk (maar NOGMAALS niet beloofd) zonder quarantaine, zou plaatsvinden in fase 3, die hopelijk in oktober van dit jaar begint.

Dr. Apisamai verklaarde dat de regering ervoor zou zorgen dat het besluit ruim van tevoren officieel zou worden aangekondigd, wetende dat hotels, luchtvaartmaatschappijen en de toeristenindustrie tijd nodig zouden hebben om zich voor te bereiden als het land inderdaad in oktober weer open zou gaan.

Het is vooralsnog niet duidelijk of het alleen voor gevaccineerde toeristen zou zijn en dat het drastisch zou afhangen van de situatie met Covid-19 over de hele wereld, het niveau van vaccinaties dat in verschillende landen plaatsvindt en de veiligheidsnormen die door luchtvaartmaatschappijen worden geïmplementeerd. 

Ze waarschuwde wel dat een ‘heropening’ bepaalde landen en plaatsen zou kunnen uitsluiten op basis van de prevalentie van Covid-19 of als ze als ‘hoog risico’ werden beschouwd.  Afrika zal bijvoorbeeld niet worden opgenomen in een verlaagd quarantaineprogramma vanwege zorgen over varianten en algemene testen, stelde de CCSA eerder deze week.

Hoewel op dit moment de datum slechts een “doel” is, met veel landen die snel vaccineren, vooral degenen die belangrijke toeristische leveranciers zijn aan Thailand zoals India en het VK, zou het landschap in oktober een bredere opening kunnen zien, net op tijd voor Thailand’s “HIGH SEASON .”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!