Geldwoekeraar bombardeert het huis van de schuldenaar in het zuiden van Thailand

PHATTALUNG:- Een gelewoekeraar gooide naar verluidt een militaire granaat naar het huis van een vrouw in de provincie Phattalung, in het zuiden van Thailand, nadat ze haar aflossingen niet had voldaan.

Gisteren om 14.00 uur werd de politie gebeld naar een huis in het hoofddistrict nadat een tuinman een explosief in het gras had ontdekt.  De politie heeft omwonenden geëvacueerd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgeroepen.

De medewerkers van de EOD identificeerden de granaat als een dodelijke M67-granaat die door het Amerikaanse leger werd gebruikt.  Degene die de granaat gooide, wilde hem laten ontploffen. Om de een of andere reden ging de granaat echter niet af.  Niemand weet hoe lang het in het gras verborgen heeft gelegen.

Het bomopruimingsteam bracht het naar een landelijke locatie om het op te ruimen en veroorzaakte een enorme gecontroleerde explosie.

Het 59-jarige slachtoffer zei dat het niet de eerste keer is dat ze het doelwit was Ze toonde camerabeelden van de politie die in augustus waren gemaakt van een aanvaller die op een motorfiets zonder kenteken naar haar huis reed.  De man vuurde een 9 mm  pistol  op haar huis voordat hij snel wegreed.

De schoten veroorzaakten schade aan het huis, maar gelukkig raakte niemand gewond.  De vrouw zei dat vorig jaar een groep mannen zelfgemaakte ‘pingpongbommen’ naar haar huis gooide.  Nogmaals, ze was niet gewond maar voelt zich wel doodsbang.

Ze legde uit dat ze namens haar kinderen een lening met een hoge rente had afgesloten bij een onofficiële schuldeiser uit het district Kong Ra.  Omdat ze de terugbetalingen echter niet kon nakomen, is ze verschillende keren het doelwit geweest.  Nu vreest ze zo voor haar leven dat ze uit angst de provincie is ontvlucht.

Vorige maand schoot een huurmoordenaar een 62-jarige schuldenaar namens een woekeraar in de provincie Phattalung dood en verwondde een ander persoon.  De schuldenaar zou 30.000 baht geleend hebben met een rente van 30% per maand en werd vermoord toen hij de terugbetalingen niet kon voldoen.

Thailand’s intimiderende “geldwoekeraars” óók wel loansharks gaan tot het uiterste om te proberen hun geld terug te krijgen.  In juli brak een loanshark het huis van een schuldenaar in de provincie Phetchabun in en verspreidde stinkende gefermenteerde vis door haar huis en vernielde bezittingen.

Het afsluiten van leningen bij niet-officiële schuldeisers wordt afgeraden, maar is vaak eerder een geval van wanhoop dan van bereidheid.  De schuldenlast van Thailand is ongekend hoog en mensen hebben het gevoel dat het afsluiten van een lening met een hoge rente van een illegale schuldeiser hun enige optie is, zelfs als dit hun veiligheid in gevaar brengt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!