Geïrriteerde premier van Thailand haalt uit naar de pers

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de bevindingen van een landelijke enquête die hem achter Paetongtarn Shinawatra van de oppositie plaatste, verworpen, en zei dat zijn acties luider spraken dan de politieke enquête van een NIDA enquête.

“Een peiling is maar een peiling”, zo verkondigde Premier Prayut na een diepe zucht tegen verslaggevers.

Hij werd ondervraagd over een Nida-enquête die begin deze week werd vrijgegeven en waarin hij op de derde plaats stond als geprefereerde premier.  De jongste dochter van oud-premier Thaksin Shinawatra stond voor het eerst bovenaan de peilingen.  Move Forward Partijleider Pita Limjaroenrat werd tweede.

De premier zei dat zijn werk voor zich sprak.  Hij werkte voor de meerderheid en trok de geloofwaardigheid van alle opiniepeilingen in zwaar twijfel.

Premier Prayut haalde op zijn beurt uit naar die media waarvan hij zei dat ze niets waard waren om te lezen en reageerde zonder acht te slaan op eerlijkheid.

De Pheu Thai-partij juichte over de uitslag van de peiling van het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie.

Senator Wanchai Sornsiri merkte op dat er meer tijd nodig was om haar klaar te stomen voor een dergelijke functie, en waarschuwde dat haar politieke ambities zouden kunnen eindigen zoals die van haar voorgangers.

Zowel Thaksin als haar tante Yingluck werden door legerstaatsgrepen uit het premierschap verwijderd.  De regering van Yingluck werd in 2014 omvergeworpen door generaal Prayut toen hij de opperbevelhebber van het leger was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!