‘Rondtrekkende bende’ ronselde vrouwen in Thailand voor prostitutie in Assen en Leeuwarden. Politie verricht 21 aanhoudingen

ASSEN:- In een langlopend onderzoek naar de (seksuele) uitbuiting van Thaise vrouwen heeft de politie vorige maand nog eens vijf verdachten aangehouden in het noorden van het land, meldt de politie vandaag. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich richt op mensenhandel en witwassen.

Waar de vijf recent opgepakte verdachten vandaan komen, kon een politiewoordvoerder niet zeggen.

Totaal zijn nu 21 mensen aangehouden, waardoor een groot deel van het netwerk is opgerold, stelt de politie. Onder de aangehouden personen zijn drie mannen (35, 40 en 71 jaar) uit Assen, twee mannen (36 en 42 jaar) uit Leeuwarden en een 69-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân. Zij werden eerder al opgepakt. Onder de verdachten zijn ook vrouwen.

Huisvesting en mishandeling
De verdachten vervulden volgens de politie diverse rollen binnen het netwerk. Sommigen qqqqverzorgden de aansturing, anderen hielden zich bijvoorbeeld bezig met het vervoeren en huisvesten van de slachtoffers. Een 35-jarige Assenaar stond in februari al voor de rechter, tijdens een inleidende zitting. Hij wordt ervan verdacht dat hij verschillende Thaise vrouwen onderdak gaf of huisvesting bij anderen regelde. Ook zou hij twee vrouwen hebben mishandeld.

Het onderzoek begon vorig jaar na een controle in een woning in Leeuwarden. Daaruit bleek dat het criminele netwerk actief is in Nederland en onder meer Thaise vrouwen uitbuit. De vrouwen werden ook aan het werk gezet in onder meer Assen.

Schuld terugverdienen
Volgens de politie en het Openbaar Ministerie werden de slachtoffers in Thailand onder valse voorwendselen gerekruteerd. “De slachtoffers gingen daarbij een schuld aan, die terugverdiend moest worden. Eenmaal in Nederland kregen de slachtoffers vele klanten per dag, moesten zij lange dagen beschikbaar zijn en hadden zij geen beschikking over hun verdiensten”, aldus de politie.

Meerdere vrouwen zijn inmiddels geïdentificeerd. Ook zijn er de nodige aangiftes 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Ter Illustratie: Shutterstock
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Div. Kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!