Geen verandering in alcoholverbod in restaurants, barsluitingen blijven voorlopig in Pattaya bestaan

PATTAYA:-De provinciale politie van Chonburi heeft vanmiddag, 4 november 2021, een bijeenkomst gehouden met eigenaren van Pattaya-bedrijven in de hotel-, restaurant-, bar-, service- en entertainmentindustrie om de bezorgdheid weg te nemen over een aanhoudend verbod op de verkoop van alcohol in restaurants en de sluiting van bars en uitgaansgelegenheden.

Volgens de provinciale politie van Chonburi zijn uitgaansgelegenheden in Pattaya bijna zeven maanden lang gesloten vanwege zorgen over het “Covid19 virus”. Daarvoor waren locaties in 2020 voor 4 maanden achter elkaar gesloten en een maand eerder dit jaar in januari, wat een totaal van een jaar aan verplichte sluitingen opleverde.  Volgens meerdere eigenaren van Pattaya-bedrijven is er weinig tot geen financiële steun of steun voor deze sluitingen gegeven.

De ondernemers in Pattaya raken steeds meer gefrustreerd over de sluiting, ook al hebben andere gebieden in het land, zoals Phuket of Krabi, uitzonderingen gekregen om de verkoop van alcohol in restaurants toe te staan.  De politie is gewoon doorgegaan met regelmatige invallen in Pattaya, dat normaal bekend staat om zijn nachtleven, bij elk bedrijf dat in het hoofd haalt om de regels te overtreden.

De bijeenkomst werd ingegeven door eigenaren van Pattaya-bedrijven die bleven vragen waarom de stad droog bleef en hun bedrijven gesloten waren.

Dit ondanks het feit dat Pattaya, volgens burgemeester Sonthaya Khunplume, momenteel voor meer dan 80% is gevaccineerd tegen Covid-19 en onlangs is “heropend” voor buitenlandse gevaccineerde toeristen zonder strikte quarantaine.

Helaas blijft het besluit om de verkoop van alcohol in restaurants in Chonburi en Pattaya te verbieden voorlopig in stand, aldus de provinciale politie van Chonburi.

De politie verklaarde dat alle locaties echter “binnenkort” mogen openen en dat locaties zich moeten voorbereiden op de heropening.  Ondertussen waarschuwde de politie van Chonburi dat bedrijven de wet en de regels niet mogen overtreden en vroeg om geduld.  Ze verklaarden ook dat de regels afkomstig waren van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA en centraal werden beheerd door de overheid.  De politie verklaarde dat de beslissing niet van hen was en dat ze alleen de wet handhaafden, doch niet de regels.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat er geen specifieke tijdlijn is gegeven om de populaire uitgaansindustrie van Pattaya te laten hervatten en dat er geen specifieke uitleg was over wat “voorbereiden” betekende in termen van bedrijven die zich voorbereiden.

Ondertussen zal Pattaya, als twistpunt onder de aanwezigen, een muziekfestival organiseren dat vanaf morgen, 5 november 2021, duizenden bezoekers zal verwelkomen. Helaas mogen bedrijfseigenaren die alcohol en entertainment verkopen geen potentieel geïnteresseerde verwelkomen.  klanten en restaurants mogen legaal geen alcohol verkopen op hun locaties.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Eén gedachte over “Geen verandering in alcoholverbod in restaurants, barsluitingen blijven voorlopig in Pattaya bestaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!