Géén PCR-test of verplichte isolatie voor gevaccineerde toeristen nodig die naar Thailand reizen

BANGKOK:- Thailand heft op 1 mei de laatste coronabeperkingen voor gevaccineerde reizigers op en hoopt zo het toerisme een duw in de rug te geven. De sector is nog sterk getroffen door de pandemie van het coronavirus.

Het is gedaan met de PCR-tests, de verplichte isolatie in een hotel in afwachting van de resultaten: de toeristen moeten enkel een bewijs van volledige vaccinatie voorleggen en een ziektekostenverzekering van minstens 10.000 dollar (ruim 9.200 euro), zo hebben de Thaise autoriteiten gisteren aangekondigd. De Thailand Pass blijft voorlopig nog wel gehandhaaft.

Toeristen die niet gevaccineerd zijn, hebben de keuze: een negatieve PCR-test in de drie dagen voorafgaand aan hun aankomst of vijf dagen in quarantaine op hotel.

De opheffing van de laatste beperkingen zal “het economische herstel stimuleren, aangezien we een land zijn dat grotendeels van het toerisme afhangt”, zo zeo premier Prayut. Hotels, restaurants en reizigers oefenen al lang druk op de autoriteiten uit om een versoepeling van de inreisvoorwaarden te bekomen. 

Voor de uitbraak van de pandemie was de toeristische sector goed voor ongeveer 20 procent van het Thaise bbp. In 2019 reisden bijna 40 miljoen mensen naar Thailand, wat 60 miljard dollar aan toeristische inkomsten opleverde. In 2021 bezochten minder dan 428.000 toeristen het koninkrijk, dat erg strikte reisbeperkingen oplegde om de pandemie onder controle te krijgen (tot 14 dagen quarantaine in een goedgekeurd hotel). 

De autoriteiten verwachten dit jaar 5,5 miljoen reizigers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!