Géén paniek over vermoedelijk geval van apenpokken, zo de gezondheidsdienst van Phuket er bij de bevolking op aan

PHUKET:- De plaatselijke gezondheidsdienst van Phuket vroeg gisteren De mensen om niet in paniek te raken, omdat het tot twee dagen moet wachten om te zien of een 40-jarige Thaise man apenpokken heeft of niet.

Het Provinciaal volksgezondheidshoofd Kusak Kukiatkul legde uit dat de man van het Thalang-ziekenhuis naar het Vachira Phuket-ziekenhuis werd gestuurd nadat hij koorts en blaren had gekregen.

Hij zei dat het kantoor tot twee dagen moet wachten op het resultaat nadat medisch personeel monsters van de man heeft afgeleverd aan de medische faculteit van de Chulalongkorn University voor een laboratoriumtest.

De gezondheidschef bevestigde ook dat de patiënt geen contact had gehad met een Nigeriaanse man, die de eerste apenpokkenpatiënt in Thailand en Cambodja is geworden.

“Daarom willen we mensen vragen om niet in paniek te raken, ook al kan apenpokken worden overgedragen door nauw contact”, zei hij.

De patiënt werd overgebracht naar het Vachira Phuket-ziekenhuis omdat er geen bed voor dat doel beschikbaar was in het Thalang-ziekenhuis, zei Kusak, eraan toevoegend dat sommige bedden in het Thalang-ziekenhuis zijn gereserveerd voor Covid-19-patiënten.

Ondertussen zei de directeur van het Vachira Phuket Hospital, Weerasak Lothongkum, dat de patiënt symptomen ontwikkelde die vergelijkbaar waren met waterpokken. De man is in quarantaine en zijn symptomen worden nauwlettend gevolgd, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!