Thailand gaat 8 veelvoorkomende problemen voor Thaise consumenten aanpakken

BANGKOK:- Oplichters en sms’jes, opgelicht worden, dure uitgaven… alles is niet altijd even rooskleurig in het “land van de glimlach”. Nu heeft de Consumentenraad van Thailand een lijst opgesteld van acht typische real-life problemen die de kwaliteit van leven voor consumenten in het land beduidend verminderen.

Tijdens een vergadering met de Senaatscommissie voor Mensenrechten, Rechten en Vrijheid en Consumentenbescherming, heeft het TCC een lijst opgesteld van problemen die zij hebben vastgesteld op het gebied van milieu, goederen en diensten, gezondheid en medicijnen, huisvesting en eigendom,  openbare nutsbedrijven, telecommunicatie en transport.

Dit zijn:

  • De te hoge kosten van het openbaar vervoer.
  • Opgelicht worden door verkopers van defecte goederen.
  • Te hoge kosten van diensten in particuliere ziekenhuizen.
  • Uitgebuit worden door exploitanten van openbare diensten.
  • Misbruik van marihuana als recreatief kruid en voedselingrediënt.
  • Bureaucratische obstakels voor het installeren van huishoudelijke zonnepanelen.
  • Oplichters die sms-berichten verzenden en oproepen van callcenterbendes.
  • Door projectontwikkelaars kaalgeplukt worden.

Na deze overlast voor consumenten in verschillende facetten van het dagelijks leven in Thailand aan de orde te stellen, heeft de TCC enkele oplossingen voorgesteld en senatoren en het kabinet gevraagd in te grijpen en regels en wetgeving vast te stellen.  Ze vroegen om een ​​vermindering van de overregulering door de overheid van zonnepanelen die huishoudens helpen besparen op elektrische kosten en om een ​​toename van de onderregulering door de overheid van de legalisering van cannabis, wat heeft geleid tot ongebreideld recreatief gebruik.

Ze vroegen ook om prijscontroles van de overheid op medische behandeling en transport.  De kosten van openbaar vervoer moeten worden beperkt tot 10% van het minimumloon, aldus de TCC aan het kabinet.  En ze vragen dringend om een ​​maatregel die particuliere ziekenhuizen ertoe zou aanzetten om standaardprijzen te gebruiken voor spoedbehandelingen, zoals uiteengezet door de National Health Security Office.

Prive-ziekenhuizen hebben prijzen die zijn vastgesteld door de Medische Raad van Thailand, maar de TCC voerde aan dat hoge salarissen die door de raad zijn vastgesteld, de kosten van behandeling te hoog maken.  Wanneer patiënten in een noodgeval komen, kunnen ze vaak niet kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan en worden ze ridder te voet door veel duurdere privéziekenhuiskosten.

Het TCC vroeg de regering ook om proactiever op te treden in de strijd tegen oplichters van callcenters die sms-berichten versturen en op verschillende manieren bellen om consumenten geld te besparen.  De autoriteiten hebben onlangs een man opgepakt die Chinese oplichters in een callcenter verhandelt en een prefix toegevoegd aan alle oproepen van IP-telefoonnummers die waarschijnlijk door oplichters zullen worden gebruikt om de oproepen te markeren zoals mensen ze ontvangen.

Ten slotte riep het TCC, gericht op consumenten die worden opgelicht door goederen en diensten en projectontwikkelaars, op tot een wetsvoorstel waardoor defecte goederen de verantwoordelijkheid van de verkopers en fabrikanten worden.  De secretaris van het Senaatspanel stelde voor dat de TCC eerst moet onderhandelen en vervolgens civiele rechtszaken tegen bedrijven moet aanspannen wanneer consumenten klagen.

Het TCC voerde ook aan dat het voor projectontwikkelaars verboden zou zijn om geld van klanten aan te houden om huizen of appartementen te kopen als de koper niet kan worden goedgekeurd voor een banklening en de deal niet doorgaat.

De Senaatscommissie adviseerde de TCC om de belangenbehartiging en veiligheid voor Thaise consumenten te verbeteren door informatie te delen en samen te werken met het Bureau van de Consumentenbeschermingsraad.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!