‘BIG JOKE’ bezocht gisteren de kustplaats Pattaya om het project ‘Smart Safety Zone 4.0’ op te volgen

PATTAYA:- Luitenant generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” bezocht gistermiddag de kustplaats Pattaya om het project ‘Smart Safety Zone 4.0’ op te volgen.

De bijeenkomst werd gehouden in het politiebureau van Pattaya City voordat Big Joke, samen met een aanzienlijke politie-escorte, lokale stranden bezocht en door Pattaya toerde.  

De bijnaam van Big Joke, die hij omarmt, komt van zijn vermogen om mensen op hun gemak te stellen en mensen te laten ontspannen, zelfs degenen die hij heeft gearresteerd, volgens zijn naasten.  Big Joke, voorheen, DE chef van het immigratiebureau en in Thailand bekend om zijn standpunten, vooral over buitenlanders die een zgn. overstay hadden, is nu een adviseur op het hoogste niveau (niveau 9) van de nationale politiechef Suwat Jangyodsuk en misschien wel één van de meest  belangrijke en machtige politieagenten in Thailand.

Generaal Surachate vertelde tegen de verzamelde pers “Dit is een nationaal project dat systemen ontwikkelt om misdaden in ‘Smart Cities’ te voorkomen.  Pattaya is één van die steden, gekozen vanwege het belang voor het toerisme met bijna 10 miljoen toeristen in 2019 en als onderdeel van het Eastern Economic Corridor-project.  We verwachten dat naarmate de grenzen weer opengaan en toeristen terugkeren, sommige criminelen mogelijk willen profiteren van de situatie en buitenlandse bezoekers.  We gaan dat voorkomen!

“Het idee van het project is vooral gericht op het beschermen van mensen door innovaties, technologie en elektronische strategieën te gebruiken om misdaden te voorkomen,” zo verklaarde Big Joke.

“De veiligheidszone voor het Pattaya-gebied is gecentreerd op Jomtien Beach en het omliggende gebied met een straal van 9,97 kilometer, zo meent de generaal.

De innovaties, technologie en strategieën die de stadspolitie van Pattaya voor het project gebruikt, zijn volgens Big Joke (sommige hiervan waren eerder aanwezig, maar ze komen allemaal samen als onderdeel van Smart Safety Zone 4.0):

 • Control Command Operations Center: CCOC (Operations Control) met 190 CCTV-camera’s.  CCTV-camera’s in heel Pattaya en Jomtien zijn onlangs gerepareerd en geüpgraded om ervoor te zorgen dat het programma werkt.
 • Noodmeldingssysteem (SOS-palen) op Jomtien Beach.  Deze zijn nieuw en door op de rode knop op een paal te drukken, zullen ze een politieagent “roepen” om iemand in nood te helpen.
 • Line Official Account: ‘Pattaya Police’.  Dit zorgt voor regelmatige updates over wat er in Pattaya gebeurt op het gebied van wetshandhaving.
 • Een Linegroep voor rapportage van banken en goudwinkels.  Deze groep helpt banken en goudwinkels op één lijn te zitten en snel te communiceren in geval van overvallen of overvallen.
 • Één Linegroep voor gemeenschappen en gebieden, zoals Walking Street.  Hierdoor kunnen lokale ondernemers snel communiceren met de politie en kunnen ze vragen stellen en antwoorden krijgen.
 • De Facebook-pagina: ‘สภ.เมืองพัทยา’.  Dit is de officiële Facebook van de politie van Pattaya.
 • Toepassing: politie waarschuwt U. Een mobiele applicatie die gebruikers waarschuwt voor problemen, verkeer, weer, enz.
 • Toepassing Politie 4.0.  Een andere aanvraag voor politie-bijstand en informatie.
 • Toepassing Misdaden Online.  Een aanvraag indienen voor meldingen en problemen.
 • Ontwikkeling van lokale gemeenschappen in termen van gemeenschapsbewakingsprogramma’s om de politie te helpen in gebieden zonder noemenswaardige dekking en patrouilles.
 • Werken met mensen door CCTV-camera’s te verbinden met getuigen en slachtoffers voor incidentrapporten, om verdachten te helpen identificeren en misdaden sneller op te lossen.
 • Politiedrones gebruiken om te patrouilleren en te reageren op urgente misdaden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News   
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!