Geen extra feestdagen voor Songkran Festival dit jaar

BANGKOK:- Tijdens de eerder deze week gehouden kabinetsvergadering is het voorstel van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, aangenomen om het aantal Songkran-vakanties op drie dagen van 13 tot 15 april te houden.

Met deze drie dagen gecombineerd met het weekend van 16-17 april, wordt het Songkran Festival dit jaar toch nog een vijfdaagse vakantie periode.

In het verleden had de regering soms extra vakantiedagen aangekondigd voor of na Songkran om een ​​langere vakantieperiode te vormen in een poging het toerisme te bevorderen.  Omdat de Omicron-variant zich dit jaar echter snel verspreidde, is de CCSA van mening dat het het beste was om het aantal vakanties te minimaliseren om een ​​piek in infecties door interprovinciaal reizen tijdens het festival te voorkomen, zei hij.

Tijdens de vergadering beval premier Prayut Chan-o-cha alle relevante instanties om Songkran-activiteiten alleen te organiseren onder strikte ziektebestrijdingsmaatregelen om te voorkomen dat Covid-19 zich verder verspreidt.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde ook dat het aanvullende maatregelen had opgesteld die tijdens de vakantie moesten worden uitgevoerd om de veiligheid van mensen tegen de ziekte te waarborgen.

 In de volgende CCSA-bijeenkomst zullen de ministeries van Volksgezondheid, Toerisme & Sport en Cultuur de maatregelen bespreken om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden gehandhaafd bij landelijke Songkran-activiteiten, zo maakte het kabinet bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!