Meer dan 50 procent van de buitenlandse vakantievierders heeft geen interesse meer in het “sandbox programma” van Phuket na nieuwe 14-daagse maatregel

~IEMAND EEN WORST VOORHOUDEN~
(Iemand iets aanlokkelijks in het vooruitzicht stellen

PHUKET:- Het aantal buitenlandse toeristen dat zich voorbereidt op een bezoek aan Thailand in juli kromp met meer dan 50 procent nadat het Centre for Economic Situation Administration (CESA) besloot om vanaf 1 juli de minimale verblijfsvereisten voor de “Phuket Sandbox” te verhogen.

Volgens de eerder aangekondigde sandbox-regeling werden volledig gevaccineerde buitenlanders vrijgesteld van quarantaine, maar moesten ze zeven dagen in Phuket doorbrengen voordat ze andere provincies konden bezoeken.  De CESA verdubbelde echter plots de minimale verblijfsduur op het eiland Phuket tot 14 dagen.

De Minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn onthulde dat meer dan 50 procent van de 29.700 buitenlanders die hadden bevestigd dat ze naar Phuket zouden komen, hun plannen hadden geannuleerd nadat de CESA de toestand had herzien.  Het ministerie zou echter een maand vragen om de uitkomst van de praktijk te evalueren, zowel in termen van infecties als de impact op het lokale toerisme.

Als er na een proefperiode van een maand geen besmettingen waren, zou het ministerie voorstellen om de minimale verblijfsduur in Phuket te verlagen tot zeven dagen en deze vervolgens uit te breiden naar andere provincies.

De Tourism Authority of Thailand zei dat in juli twee bevestigde groepen toeristen in Phuket zouden aankomen.  Op 9 juli komt er een groep uit de Verenigde Staten en eind juli komt een groep van 400-500 zeilers uit Engeland naar de regio en komen ongeveer een week langs in Phuket.  Toeristen uit Europa en Amerika zullen blijven komen, zo meent de TAT.

Bezoekers uit landen in Zuid-Azië mogen Thailand nog steeds niet binnen, omdat we moeten wachten tot de Covid-situatie in deze landen is gestabiliseerd, aldus de TAT.

Thaise toeristen moeten twee doses Sinovac-vaccin of één dosis AstraZeneca hebben gehad om naar Phuket te reizen.  Degenen die niet zijn ingeënt, moeten eerst worden getest op Covid-19.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Meer dan 50 procent van de buitenlandse vakantievierders heeft geen interesse meer in het “sandbox programma” van Phuket na nieuwe 14-daagse maatregel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!