Geen avondklok, maar bijeenkomsten zijn 2 weken verboden.

~WAT DE HEREN WIJZEN  MOETEN DE GEKKEN PRIJZEN~
(Aan beslissingen van het hoger gezag moet men zich onderwerpen)

BANGKOK:- De autoriteiten hebben besloten om geen avondklok in te stellen, maar de scholen  worden gesloten, terwijl grote bijeenkomsten en andere risicovolle activiteiten vanaf zondag twee weken worden opgeschort om de zich snel verspreidende nieuwe Covid-19-uitbraak te beheersen.

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) besloot een avondklok uit te sluiten omdat dit invloed heeft op het inkomen van de mensen, vooral op het basisniveau, zei woordvoerder Taweesilp Visanuyothin.

In plaats daarvan besloot men om de scholen en onderwijsinstellingen te sluiten, behalve de internationale scholen die examens moeten organiseren, zei hij nu vrijdag 16 april.  

Ook  zijn alle activiteiten verboden waarbij meer dan 50 mensen samenkomen, met uitzondering van goedgekeurde activiteiten, waaronder die op quarantainelocaties.

Entertainment- en servicegelegendheden, waaronder pubs, bars, karaokewinkels en massagesalons, zijn gesloten.

De CCSA verklaarde 18 provincies tot rode of maximale controlezones.  Het zijn Bangkok, Khon Kaen, Chonburi, Chiang Mai, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Pathum Thani, Prachuap Khiri Khan, Phuket, Rayong, Songkhla, Samut Prakan, Samut Sakhon, Sa Kaeo, Suphan Buri en Udon Thani  .

De nieuwe regels werden uitgevaardigd omdat het land op vrijdag 16 april een recordaantal van 1.582 nieuwe gevallen van coronavirus meldt.  Dat brengt het vijfdaagse totaal sinds maandag op 6.400 – meer dan 50% hoger dan het aantal landelijke infecties in de eerste negen maanden van de uitbraak vorig jaar.

In de “rode” provincies is dineren in restaurants toegestaan ​​tot 21.00 uur en de verkoop van afhaalmaaltijden tot 23.00 uur.  “Dit is om de bedrijven in leven te houden”, zei dr. Taweesilp.  Het gebruik van alcoholische dranken is echter verboden in restaurants.

Winkelcentra, warenhuizen en buurtcentra sluiten om 21.00 uur, een uur eerder dan normaal, en het aantal bezoekers moet beperkt zijn.  Het is hen niet toegestaan ​​om promotionele evenementen te organiseren of pretparken en speelhallen op hun terrein te openen.

Buurtwinkels, supermarkten, rommelmarkten en wandelstraten moeten gesloten zijn van 23.00 uur tot 04.00 uur.

Sportvelden, trainingslocaties, gymzalen en fitnessclubs moeten om 21.00 uur sluiten.  Sportwedstrijden zijn toegestaan ​​met een beperkt aantal toeschouwers.

De overige 59 provincies zijn aangewezen als oranje- of controlezones, waar restaurants tot 23.00 uur open kunnen voor eten en afhaalmaaltijden.  Het gebruik van alcoholische dranken is echter verboden.

Dezelfde regels die gelden voor winkelcentra en warenhuizen in rode zones zijn van toepassing in de oranje zones, maar er zijn geen beperkingen bij buurtwinkels, supermarkten, rommelmarkten, wandelstraten en locaties voor sport en lichaamsbeweging.

Ook mogen de provincies in hun gebied naar eigen inzicht ziektebestrijdingsmaatregelen opleggen.

De CCSA vraagt de mensen om het houden van feesten uit te stellen.  Werkgevers worden aangespoord om hun personeel buiten de kantoren te laten werken, om op andere werkdagen binnen te komen, of om andere maatregelen te nemen om het infectierisico te verminderen.

De werkgroep van Covid gaf ook de opdracht aan gezondheids-, administratieve en veiligheidsautoriteiten om meer locaties te vinden die geschikt zijn om veldhospitalen en quarantainefaciliteiten op te zetten, mogelijk bij scholen, hotels, auditoria en privé-eigendommen, zei dr. Taweesilp.  

De nieuwe beperkingen komen op een moment dat het land moeite heeft om de vaccinaties tegen het coronavirus op te voeren.  Tot dusver zijn minder dan 600.000 mensen, of 0,9% van de bevolking, tenminste eenmaal ingeënt.

De beperkte levering van de vaccins is het probleem, aangezien grote hoeveelheden van het AstraZeneca-vaccin, de hoeksteen van het nationale programma, pas in juni beschikbaar zullen zijn.

Generaal Prayut zei vrijdag,16 april,  dat hij de ambtenaren heeft opgedragen om naar levering van bijkomende vaccins uit Rusland en de Verenigde Staten te zoeken.

“Ik heb de Government Pharmaceuticals Organization en de Food and Drug Administration gevraagd om dit te coördineren en te faciliteren”, zei hij, verwijzend naar Spoetnik V van Rusland, maar weigerde om specifiek te zijn over de Amerikaanse vaccins, of het die van Pfizer of Moderna zouden zijn.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!