Farmaceutische industrie wordt de grootste industrie ter wereld

~ER BESTAAT GEEN STINKEND GELD VOOR DE VERKOPER~(Geld is veel waard en dan aanvaard men veel)

AMERIKA:- De CEO van  het Pfizer Covid-19 vaccins zegt dat het waarschijnlijk is dat mensen een derde dosis van het vaccin nodig hebben en deze jaarlijks moeten krijgen.  

Albert Bourla, vertelde aan CNBC, dat de booster, of de derde dosis, jaarlijks nodig zal zijn nadat men volledig gevaccineerd is.

“Een mogelijk scenario is dat er heel waarschijnlijk een derde dosis nodig zal zijn, ergens tussen de 6 en 12 maanden, en daarna zal er een jaarlijkse hervaccinatie plaatsvinden, maar dat moet allemaal nog worden bevestigd.  En nogmaals, de varianten zullen hierin een sleutelrol spelen.  Het is uitermate belangrijk om de groep mensen die vatbaar zijn voor het virus onder controle te houden.”  

Bourla’s opmerking komt overeen met die van de CEO van Johnson & Johnson toen hij in februari verklaarde dat mensen mogelijk jaarlijks tegen Covid-19 moeten worden gevaccineerd, net als inentingen tegen seizoensgriep.  Beide verklaringen weerspiegelen het feit dat, aangezien het vaccin nieuw is en de testperiodes korter zijn dan de meeste vaccins in het verleden, het nog steeds onduidelijk is hoe lang het vaccin tegen het virus zal beschermen.

Pfizer zegt dat zijn Covid-19-vaccin meer dan 91% effectief was in het begin als bescherming tegen het coronavirus en meer dan 95% effectief was tegen ernstige ziekten tot 6 maanden na de 2e dosis.  Het vaccin van Moderna, dat een technologie gebruikt die vergelijkbaar is met die van Pfizer, bleek ook nog zeer effectief te zijn na 6 maanden.

Op 14 april, merkte David Kessler, de Chief Science Officer van de regering van Biden, op dat nieuwe Covid-varianten de effectiviteit van de opnames zouden kunnen ‘ontwijken’.

“We weten op dit moment niet alles.  We bestuderen de duurzaamheid van de antilichaamrespons.  Deze lijkt sterk, maar dat is wat aan het afnemen en ongetwijfeld dat de varianten de vaccins ontwijken… ze zorgen ervoor dat deze vaccins harder moeten werken.  Dus ik denk dat, alleen al voor planningsdoeleinden,  dat we moeten verwachten dat we misschien een booster moeten krijgen. “

Eind vorige maand is het National Institute of Health begonnen met het testen van een nieuw Covid-vaccin van Moderna naast het vaccin dat het al heeft, bedoeld om bescherming te bieden tegen een problematische variant die voor het eerst in Zuid-Afrika werd aangetroffen.  De variant is vergelijkbaar met die van de Britse die onlangs in Thailand is vastgesteld.

Recente bevindingen, door The Lancet, hebben vastgesteld dat de Britse variant, bekend als B117, een hogere reproductiesnelheid heeft dan andere soorten, en besmettelijker is.  Het weerlegde wel de eerdere rapporten dat de motaliteit hoger zou zijn.  Ondertussen bevestigt de Thaise minister van Volksgezondheid zijn toewijding om van  AstraZeneca het voornaamste vaccin van Thailand  te maken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: CNBC /The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!