Barmeisjes in Pattaya gearresteerd wegens vermeende schending van Covid-beperkingen tijdens live-streaming

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Gisteravond werden in Pattaya 29 werkloze “barmeisjes” (en één buitenlander) door de politie van Chonburi gearresteerd. Ze zouden de Covid19 regels hebben overtreden toen ze zich in een klein gebied verzamelden om optredens voor buitenlandse klanten te livestreamen.

Deze ZZP’ers  filmden zichzelf naar verluidt solo of in groepen terwijl ze dansten en ‘interactie’ hadden met gasten voor virtuele drankjes die als commissie konden worden ingewisseld.

Hun spontane onderneming werd echter in één keer teniet gedaan toen een speciale politie eenheid van Chonburi een inval uitvoerde om de vermeende illegale bijeenkomst in Banglqmung te beëindigen.

De politie van Chonburi beweerde dat live-streaming steeds populairder wordt omdat barmeisjes geen werk meer hebben vanwege Covid19-p beperkingen.  Ze voegen eraan toe dat de entertainmentsector geen financiële steun heeft gekregen van de overheid.

De Covid19 beperkingen bepalen dat alle uitgaansgelegenheden in Thailand moesten worden gesloten om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.  Dit heeft naar schatting tienduizenden mensen alleen al in Pattaya zonder werk gezet.  Volgens sommige schattingen komt 80% van het BBP van Pattaya uit het toerisme.

De namen van deze vrouwelijke ZZP’ers  werden niet in de media genoemd.

Politiekolonel Thanawut Chongchara sprak zijn medeleven uit met zowel de werklozen als degenen die een nieuwe bron van inkomsten proberen te vinden.  Hij zegt echter dat het “algemene probleem” is om kleine groepen bij elkaar te hebben zonder zich aan de juiste regels voor sociale afstand te houden.  Hij gaf geen commentaar op het solowerk of dat hij een fan was van de video’s.

De vrouwen werden meegenomen naar een plaatselijk politiebureau voor verdere juridische procedures, waarbij de livestreamingapparatuur als bewijsmateriaal werd meegenomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!