Gasten van restaurant in de Isaan riskeren 2 maanden cel voor het drinken van alcohol

KORAT:- De Bangkok Post meldde dat de Thaise politie deze week een restaurant binnenviel en daar 39 mensen arresteerde, waaronder klanten en personeel.  De politie zegt dat de bar open was buiten de uren die waren bepaald door noodorders en alcohol schonk.

Volgens het artikel in de Bangkok Post riskeren de gearresteerde gasten naar verluidt twee maanden gevangenisstraf en een boete van 12.500 baht.  

De provincie Nakhon Ratchasima is geclassificeerd als een “donkerrode” zone voor een hoog Covid-19-infectiepercentage.  Dat wil zeggen dat de verkoop en consumptie van alcohol in restaurants verboden is, bovendien moeten de restaurants volgens de noodverordeningen in de “donkerrode” zones om 21.00 uur sluiten.

De politie viel woensdag rond 22.30 uur het Lamer Restaurant en Karaoke binnen.  Volgens de politie werd er alcohol geschonken en werd er livemuziek gespeeld, wat in ook strijd is met zowel de provinciale verordening als het Noodbesluit.

Het districtshoofd zegt dat de 39 mensen die zijn gearresteerd allemaal schuldig pleiten en zouden door de rechtbank van Nakhon Ratchasima veroordeeld zijn, volgens de bovenstaande sancties. Hij zei ook dat de autoriteiten van plan waren verdere stappen te ondernemen tegen de eigenaar van het etablissement.

De plaatselijke autoriteiten hebben het publiek laten weten dat ze geen andere keuze hebben dan de huidige Covid19 regels te handhaven en zijn verplicht om eventuele overtreders te vervolgen.  Ze zeiden dat ze verwachten dat de situatie snel zal verbeteren en adviseren het publiek om in de tussentijd eventuele beperkingen te respecteren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!