De tropische storm “LIONROCK” welk mogelijk morgen in Vietnam aan land komt, heeft voor Thailand wat in petto

THAILAND:- Het weer wordt volgende week weer onstuimig, te minste als wij de Thaise Meteorologische Afdeling mogen geloven, zij maakte deze zaterdagmorgen bekend dat er sterke zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee, de Golf van Thailand en over het land zelf heerste. Desalniettemin zou in het overgrote deel van Thailand de regen afnemen maar het zuiden blijft geconfronteerd met zware geïsoleerde regen.

De tropische storm “LIONROCK” zal naar verwachting vandaag of uiterlijk morgen boven het noorden van Vietnam aan land komen, waardoor het volgende week maar zo fiks kan gaan regenen.

De waarschuwing luidde dat de mensen in de risicovolle gebieden moeten oppassen voor ernstige omstandigheden doordat die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en 

aardverschuivingen.

Men verwacht dat de golven in de Andamanse Zee zijn 2-3 meter hoog zullen worden en meer dan 3 meter hoog in gebieden met onweersbuien.  Alle schepen dienen voorzichtig te werk te gaan en onweersbuien af ​​te weren, terwijl kleine boten aan de wal moeten blijven.

 De afdeling vermeldde ook dat de tropische storm “LIONROCK” boven de Zuid-Chinese Zee en ten zuidoosten van Haikou, China, naar verwachting van 10-11 oktober aan land zal komen boven het noorden van Vietnam.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!