FrieslandCampina in beroep tegen Thaise boete van 57 miljoen euro

~IEMAND TOT EEN NEGENMANNETJE LATEN BETALEN~
(Iemand tot het laatste beetje laten betalen)

BANGKOK:- De rechtbank in Thailand heeft op 31 mei uitspraak gedaan in een geschil tussen Royal FrieslandCampina (RFC) en een zakelijke klant. Het zuivelconcern moet een compensatie betalen van omgerekend 57 miljoen euro. RFC gaat hiertegen in hoger beroep.

De Thaise rechtbank komt tot de compensatie op basis van de interpretatie van het contract tussen RFC en de zakelijke klant. De rechtbank concludeert dat het zuivelconcern tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant.

Op basis van dit vonnis moet RFC de klant compenseren voor een totaalbedrag van 2,2 miljard Thaise baht (57 miljoen euro). De zuivelcoöperatie is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is de contractuele relatie gestopt.

Mogelijke gevolgen van dit vonnis voor de resultaten van RFC worden momenteel bestudeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Nieuweoogst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!