Een milieuactivist dringt er bij Thais op aan om te stoppen met het eten van de Haddons-zeeanemoon

~WAT JANTJE NIET LEERT, ZAL JAN NIET WETEN~
(Vroeg geleerd is oud gedaan)

THAILAND:- Een milieuactivist dringt er bij de Thaise bevolking op aan om te stoppen met het eten van zeeanemonen, een omgeving waar anemoon vissen zich graag in huisvesten. De zeeanemoon van Haddon is een delicatesse die populair is in het zuiden, waar hij bekend staat als Hed Loop.

Vandaag is het  Wereldoceanendag, een kans die milieuactivist Khun Thon niet zomaar aan zich voorbij laat gaan en eist dat de lokale bevolking zou stoppen met het consumeren van de anemoon, wat ook een trekpleister is voor toeristen en duikers.

Hij voegde eraan toe dat deze mariene soort zich niet kan voortplanten in kwekerijen, dus anemonen die in de zee leven zijn belangrijk en moeten verder worden onderzocht.

De zeeanemoon van Haddon is geclassificeerd als beschermde soort in Thailand, samen met koraal, gorgoniidae en tridacna.

Khu. Thon zei echter dat de lokale bevolking op de Samui- en Pha-ngan-eilanden in Surat Thani de anemoon al vele jaren in grote getallen consumeert.

“Het eten van Hed Loop op lokale schaal is geen probleem, maar op zakelijke schaal is het zorgwekkend”, zei hij, eraan toevoegend dat de toenemende vraag naar de anemoon had geleid tot stroperij van de soort.

“Clownvissen kunnen niet leven zonder deze omgeving, daarbij is anemoon is geen hoofdvoedsel van mensen.  Thailand lijdt momenteel geen hongersnood terwijl we geen andere keuze zouden hebben dan dit zeedier te consumeren.  Volgens de wet is Hed Loop een beschermde diersoort zoals de panter en de wilde os, wat simpelweg inhoudt dat mensen er niet op mogen jagen, verkopen of eten,” zo verkondigde hij.

 Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!