Fraude met 17 miljoen bath met boeddhistisch fonds – vier arrestaties

CHANTABURI:- De Thaise politie heeft vier mannen, onder wie een tempel abt, gebaseerd op verdenking van het verduisteren van 17 miljoen Thaise bad (ongeveer 45000 euro).  Het bedrag was bestemd voor de Chanthaburi Buddha Monthon Foundation maar is daar nooit terecht gekomen.

De arrestatiebevelen waren goedgekeurd door het Centrale Strafhof voor corruptie en wangedrag.  Bij de operatie waren ongeveer 100 opsporingsambtenaren betrokken.  Gearresteerd zijn de voorzitter van de provinciale bestuursorganisatie van Chanthaburi;  de voormalige directeur van het plannings- en begrotingsbureau van de PAO;  de abt van Wat Suthiwari, die het sangha-hoofd is van het district Soi Dao en lid van de Chanthaburi-stichting van Boeddha Monthon en een bouwaannemer.  Veel ontbrekende documenten, en enkele documenten zijn door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek begon dit jaar toen de opsporingsinstantie CIB veel klachten ontvangen- met het verzoek een onderzoek in te stellen naar de verduistering van een fonds dat door de PAO van Chanthaburi ter beschikking werd gesteld om de Chanthaburi Buddha deze Monthon Foundation te steunen in 2009  werd opgericht.  De fiscale fraude werd gebruikt in het jaar 2011-2012.  De verdachten werkten met valse contracten en activiteiten in de bouw.

Chanthaburi Buddha Monthon werd in 2009 opgericht.  Het omvat vele gebouwen die voor dhammabeoefening worden gebruikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: BNN

2 gedachten aan “Fraude met 17 miljoen bath met boeddhistisch fonds – vier arrestaties”

  1. Kan je mij vertellen waar ik 17 miljoen baht krijg voor €45.000?
    Dan ga ik daar meteen wisselen en maak er misschien ook meteen een handeltje van want er zijn er vast veel meer geïnteresseerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!