De Nakhon Si Thammarat stelt meer plaatselijke lockdowns in, het aantal Covid19 infecties in de provinciale gevangenis is stijgende

NAKHON SI THAMMARAT:- Gisteren werden er nog tien gemeenschappen in het hoofddistrict van Nakhon Si Thammarat afgesloten om de verspreiding van Covid19 te voorkomen, terwijl het aantal infecties in de Centrale gevangenis van Nakhon Si Thammarat steeg tot 396.

De principe  Nakhon Si Thammarat heeft aankondigingen opgehangen om de 10 gemeenschappen af ​​te sluiten, het zou gaan om  Pa Long, Sai Charoen, Jampa Khom, Thung Cheen, Talad Hua-it (Soi Wassana), Don Fai (achter Wat Jaeng), Tha Chang (Soi Somboonsuk),  Moom Pom, Na Phrathat en Pratu Khao.

De provincie besloot eerder om 37 andere gemeenschappen af te sluiten om de verspreiding van het  Covid19 virus tegen te gaan.

Het aantal Covid19 besmettingen in de Centrale gevangenis van Nakhon Si Thammarat-gevangenis blijft hoog.

Luitenant kolonel Vorachai Arakrat, commandant van de betreffende gevangenis, zei dat zone 6 van de gevangenis, de maximaal beveiligde zone, 396 geïnfecteerde gevangenen had op een totaal van 1.600.  Daarmee is het aantal besmettingen hoog te noemen, zo zei hij.

Om de verspreiding van het virus te voorkomen, hebben de gevangenisautoriteiten een trainingsgebouw in zone 6 omgebouwd tot een quarantaine- en behandelingsfaciliteit voor de besmette gevangenen.  Degenen in een hoogrisicogroep werden gescheiden van gedetineerden met een laag risico.  Er worden aan de lopende band nu Covid19 testen uitgevoerd.

Gebleken is dat gevangenisfunctionarissen en gevangenen in andere zones bleken niet besmet bleken te zijn, zo vertelde de gevangeniscommandant.

Deze centrale gevangenis herbergt bijna 7.000 gevangenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nujaree Rakrun
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!