Frankrijk doneert meer dan drie miljoen doses Covid 19-vaccins aan Thailand

BANGKOK:- Frankrijk heeft op de kop af 3.268.620 doses Pfizer-vaccins aan Thailand geschonken. Deze schenking werd eergisteren in Bangkok officieel door de Franse ambassadeur Thierry Mathou aan de premier van Thailand, generaal Chan-o-cha overhandigd.

De eerste zending (400.140 eenheden) vond plaats op 12 maart en de tweede (2.868.480 eenheden) eind maart.

Deze donatie weerspiegelt de steun van Frankrijk aan Thailand in de strijd tegen de Covid19 pandemie.  Dit gebaar verduidelijkt concreet de vriendschap en versterkt de samenwerking tussen beide landen.  Het herinnert aan de geest van de “Routekaart voor bilaterale betrekkingen tussen Frankrijk en Thailand 2022-2024”, ondertekend door de twee ministers van Buitenlandse Zaken in Parijs op 22 februari.

Een gelijke toegang tot vaccins is essentieel om de impact van deze pandemie te verminderen.  Om deze reden maakt Frankrijk van vaccindonaties een prioriteit om wereldwijde vaccinatiedekking te garanderen.

Frankrijk speelt een leidende rol bij de uitvoering van deze strategie.  Het land heeft al 84 miljoen doses gedoneerd en zal tegen juli 2022 nog eens 120 miljoen doses verstrekken.  Meer dan 90% van deze doses maakt deel uit van de internationale operatie van COVAX, de overige vallen onder bilaterale afspraken, zoals in Thailand het geval is.

Hoewel Thailand in augustus 2021 een ernstig tekort aan doses had, heeft het sindsdien voorraden besteld en door het ontvangen van vaccin-donaties zijn vaccinatiecampagne met succes heeft kunnen voltooien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Franse ambassade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!