De bloedtest voor het rijden onder invloed gaat in Thailand een vereiste worden 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid dringt aan op een regel die bloedonderzoek op alcohol toestaat bij bestuurders die geen ademtest kunnen of willen doen als onderdeel van de inspanningen om rijden onder invloed te beteugelen.

De plv. minister van Volksgezondheid, Khun Sathit Pitutecha zei dat automobilisten die de verkeersregels overtreden onder een nieuwe regel bloedonderzoek moeten ondergaan voor alcohol als ze geen ademtest doen.  “Als ze een ademtest weigeren, worden ze als dronken beschouwd.  Degenen die geen ademtest kunnen doen, zullen een bloedonderzoek moeten ondergaan naar goeddunken van de politie, “zei hij.  

De testresultaten worden ter overweging bewaard wanneer ze van toepassing zijn om hun rijbewijzen te vernieuwen, zei hij.

Khun Sathit zei dat tijdens de campagne “Zeven gevaarlijke dagen” tijdens de nieuwjaarsvakantie een bepaald budgetbedrag werd besteed aan bloedonderzoeken bij verkeersdeelnemers, die werden uitgevoerd zonder dat er een regel nodig was.

Dokter Opas Karnkawinpong, het hoofd van het Department of Disease Control (DDC), zei dat de DDC verantwoordelijk is voor de handhaving van de Alcoholic Drinks Control Act, eraan toevoegend dat een bloedtest voor alcohol ongeveer 1.000 baht per automobilist kost.

Ongeveer 1-2 miljoen baht werd besteed aan het uitvoeren van bloedonderzoeken bij automobilisten tijdens een verkeersveiligheidscampagne tijdens de nieuwe maanjaarsvakantie, zei Dr.  opa’s.  Tijdens de nieuwjaarsvakantie analyseerde het departement Medische Wetenschappen in totaal 784 bloedmonsters, waarvan 55% een alcoholgehalte boven de wettelijke limiet vertoonde.

Als de nieuwe regel van toepassing is, is er jaarlijks tussen de 20 en 30 miljoen baht nodig om bloedonderzoek te doen bij automobilisten die geen ademtest kunnen of willen doen, zei dr. Opas.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!