Forensisch medicus in Thailand waarschuwt dat de bijwerkingen van ganjagebruik dodelijk kunnen zijn

BANGKOK:- Een forensisch arts en toxicoloog heeft de regering opgeroepen om een ​​referendum te houden over de vraag of het gebruik van marihuana volledig vrij moet zijn of moet worden gecontroleerd, en waarschuwt dat de bijwerkingen dodelijk kunnen zijn.

Khun Smith Srisont, een forensisch arts aan het Ramathibodi-ziekenhuis van de Mahidol Universiteit heeft deze waarschuwing op zijn Facebook-wall gepubliceerd.

Hij citeerde een bevinding van wereldberoemde toxicologen, Olaf H Drummer, Dimitri Gerostamoulosa, Noel W Woodforda, in een studie met de titel “Cannabis als doodsoorzaak: een recensie”, gepubliceerd in de “Forensic Science International” in 2019.

“Als forensisch arts en forensisch toxicoloog wil ik de volgende waarschuwing geven … Gebruikers van ganja hebben de kans (een kans betekent niet vaak, maar het kan gebeuren) om plotseling te overlijden als gevolg van cardiovasculaire gebeurtenissen, zoals een hartinfarct, onregelmatige hartslag en  beroerte”, zo schreef Smith in zijn Facebook-bericht.

 “Ik zou willen benadrukken dat de sterfgevallen niet werden veroorzaakt door een allergie voor marihuana of een overdosis, maar door bijwerkingen.”

Hij voegde eraan toe dat uit een ander onderzoek, waarvan de details niet zijn uitgewerkt, bleek dat de kans op een hartinfarct 4,8 keer groter was na het roken van marihuana.  Hij zei dat de studie werd uitgevoerd onder 4.000 patiënten, maar gaf niet meer details.

Smith wees er ook op het feit dat nadat de Verenigde Staten het gebruik van marihuana hadden gedecriminaliseerd, het aantal mensen dat aan een hartinfarct leed was toegenomen.

Hij riep het ministerie van Volksgezondheid op om te waarschuwen voor de dodelijke bijwerkingen van marihuanagebruik en adviseerde mensen om onmiddellijk een arts te raadplegen als ze bepaalde aandoeningen ervaren.

De arts riep de regering ook op om winkels juridisch te vervolgen die marihuana gebruiken als ingrediënten in voedingsmiddelen en dranken zonder de kopers hiervan op de hoogte te stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Forensisch medicus in Thailand waarschuwt dat de bijwerkingen van ganjagebruik dodelijk kunnen zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!