Filipijnen schrappen het plan om geïmporteerde Thaise auto’s te belasten

THAILAND:- De vooruitzichten voor Thaise auto-exporteurs zijn gunstiger geworden nadat de Filippijnen plannen om tarieven op uit Thailand geïmporteerde auto’s op te leggen hebben geschrapt en 1,2 miljard baht aan vrijwaringsrechten hebben teruggegeven aan importeurs.

Volgens de Thaise minister van Handel, Khun Jurin Laksanawisit, kwamen de Filippijnen op 6 augustus overeen om de tariefplannen te schrappen en de invoerrechten terug te betalen, nadat Khun Jurin en andere functionarissen pogingen hadden ondernomen om het handelsgeschil op te lossen.

De Filippijnen hebben in december 2020 een commissie ingesteld om de Thaise export van personenauto’s en pick-uptrucks te bestuderen en vrijwaringsmaatregelen op te leggen, wat heeft geleid tot de inning van invoerrechten op Thaise personenauto’s en pick-uptrucks vanaf 1 februari van dit jaar.

De invoerrechten zijn geheven op Filippijnse importeurs op 42.000 baht per personenauto en 66.000 baht per pick-up truck.  Dit heeft geresulteerd in hogere kosten voor Filippijnse importeurs, met een totaal van 1,2 miljard baht die wordt geheven op de twee soorten geïmporteerde auto’s, aldus Jurin.

De vrijwaringsmaatregel werd gezien als een vergeldingsmaatregel in het langlopende geschil over de sigarettenbelasting tussen de twee landen.

Thailand heeft een speciale taskforce opgericht om de beschuldigingen te verdedigen en heeft brieven aan de minister van Handel van de Filippijnen gestuurd, waarin hij zijn buurland Asean oproept om de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te respecteren en af ​​te zien van het opleggen van invoerbeperkingen in de vorm van aanvullende tarieven.

Thailand had ook gedreigd het geschil voor te leggen aan de WTO.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!