Fikse overstromingen in Noordoost Thailand

NAKHON RATCHASIMA:- Veel gebieden van de districten Muang en Chok Chai, waaronder het grootste aardewerkdorp van de provincie in tambon Dan Kwian, zijn na de zware regenval gisteren compleet overstroomd.

In het hoofddistrict stonden vanaf aan het einde van de middag veel wegen onder water.  Een deel van snelweg 304 voor de Surathampithak School stond ongeveer 30 centimeter onder water, waardoor een file van 2 kilometer ontstond.

Vanaf snelweg 304 stroomde het water naar het binnenste deel van de stad.  De weg voor de Save One-markt stond onder ongeveer 40 cm water.  Gemeentewerkers openden afvoerdeksels om de waterstroom te versnellen.

In het Chok Chai-district begon rond 14.30 uur flink te regenen, de afvoer van cassaveplantages op hoge grond stroomde naar het dorp Dan Kwian, de grootste pottenbakkersgemeenschap van de provincie in tambon Dan Kwian.

Er kwamen ongeveer 50 huizen onder water te staan.  Het water was op sommige plekken zo’n 1.50 meter diep.

De reddingswerkers van de reddingseenheid Hook 31 haastten zich naar de gemeenschap met boten met platte bodem om dorpelingen, velen van hen ouderen, hun bezittingen en huisdieren naar hoger gelegen grond te brengen. 

De bewoners zeiden dat het de zwaarste overstroming was die het aardewerkdorp in 10 jaar tijd trof. De situatie verbeterde toen de regen rond 18.00 uur ophield en het water in een natuurlijk kanaal stroomde dat uitmondt in de rivier de Mun.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!