Overgangsverlof voor transgender medewerkers moet door de regering van Thailand erkent worden

BANGKOK:- Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie, één dag waarop wereldwijd een oproep wordt gedaan om seksuele en genderdiversiteit te erkennen.

“Er moeten lessen worden getrokken uit de particuliere sector om de rechten van transgenders op de werkplek te waarborgen, met name met betrekking tot de overgangsperiode tussen mannen en vrouwen”, zo vertelde khu. Koko Tiamsai, diversiteits- en inclusiespecialist bij Foodpanda, de pleitbezorger van transgenders voor het implementeren van het speciale vakantiedagen in bedrijven.

Foodpanda maakte op 23 februari bekend dat transgender medewerkers naast de 30 dagen ziekteverlof 10 extra vakantiedagen krijgen.  Ze noemen het ‘overgangsverlof’.

“Transgenderoperaties zijn niet alleen cosmetische operaties.  Deze operaties zijn ontworpen om transgenderwerkers te helpen hun ware identiteit te realiseren”, zei ze.

Het is een belangrijke gebeurtenis en verandering in hun leven en daarom hebben ze tijd nodig om zich aan te passen of zelfs hulp te zoeken.

Ze zei dat het verlofbeleid zal helpen aantonen dat transgenders niet worden uitgesloten en dat organisaties in dit land om hen geven.

Khun Koko riep de regering op om het overgangsverlof te steunen en er een beleid van te maken dat de publieke en private sector moet volgen.

Post-transgenderoperaties kunnen verdere medische of niet-medische zorg vereisen, maar dat kost tijd, aldus Koko en werkgevers moeten voor hen zorgen en hen inhoudelijke gelijkheid bieden.

“Als een klein bedrijf als het onze daadwerkelijk de extra 10 vakantiedagen kan bieden, wat weerhoudt de overheid, die meer middelen heeft, om iets beters te doen dan wij?”, zo voegde Koko eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!