Boze arbeiders gaan staken nadat hun fabriek dat door het Covid19 virus Is getroffen toch open blijft

~HET BIJLTJE ERBIJ NEERGOOIEN~
(Er onmiddellijk mee stoppen)

NONTHABURI:- Eerder deze week  gingen arbeiders in staking nadat minstens 60 van hun collega’s positief op het Covid19 virus waren getest en hun naaifabriek weigerde te sluiten voor desinfectie.

De fabriek, gelegen aan de Chaeng Watthana Road in het Pak Kret-district van Nonthaburi, ontdekte dat minstens 60 van zijn werknemers het virus hadden opgelopen.  De besmette arbeiders werden overgebracht naar een ziekenhuis of ziekenhuis in de wijk Sukhumvit in Bangkok.

De overdracht volgde op massale tests die werden uitgevoerd in de fabriek waar 1.700 werknemers werken, van wie 700 migranten.

Nadat het virus nieuws zich verspreidde, hoorden de overgebleven werknemers dat de fabriek gewoon open zou blijven Volgens Tharnthip Sirivikorn, secretaris van de vakbond van het bedrijf, waarschuwde het management dat ze een loonsverlaging zouden krijgen als ze niet op hun werk zouden verschijnen.

Een groep arbeiders verzamelde zich op het fabrieksterrein, maar weigerde het gebouw binnen te gaan.  Ze eisten het bedrijf te sluiten voor schoonmaak en totdat de Covid19 testresultaten voor alle werknemers bekend waren.

“De arbeiders willen een dag vrij kunnen nemen om zichzelf te beschermen.  Ze zijn bang dat ze het virus krijgen en het verder verspreiden als ze meteen aan de slag gaan”, zei ze.

Khun Watcharapong Moonmanee, assistent-chef van het district, leidde de veiligheidsautoriteiten bij het proberen het probleem op te lossen en de demonstratie te beëindigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!