Familie’s van de tijgerstropers in Kanchanaburi hebben te horen gekregen dat ze hun biezen moeten pakken

KANCHANABURI:- De familieleden van vijf stropers die twee Indochinese tijgers hebben gedood en gegrild, hebben te horen gekregen dat ze hun spullen moeten pakken en het nationaal park in Kanchanaburi moeten verlaten.

De uitzettingsbevelen werden uitgevaardigd door Nipon Jomnongsirisak, de directeur van het Regionale Bureau voor Beschermd Gebied 3.

De bevelen verplichtten het hoofd van het Khao Laem National Park en de boswachters om uitzettingsbevelen bij de huizen van de vijf stropers in tambon Pilok in het Thong Pha Phum-district op te hangen.

De directeur zei dat de vijf mannen op 12 januari werden beschuldigd van stroperij en 10 andere overtredingen. Hun huizen werden doorzocht op 15 januari, maar er werd geen bruikbaar bewijs gevonden.

De vijf en hun families hadden toestemming gekregen om in Khao Laem National Park te verblijven in overeenstemming met een kabinetsresolutie uit 1998, onder verschillende verboden, waaronder aantasting van nieuwe bosgebieden, uitbreiding van woonwijken of het veroorzaken van een impact op het milieu.

De vijf waren echter bezig met illegale jacht onder de jurisdictie van het Thong Pha Phum National Park en hun familieleden hebben geen actie ondernomen om de illegale activiteiten van de vijf te stoppen, zo vertelde khun Nipon.

Als zodanig moeten alle gezinsleden binnen 30 dagen het Khao Laem National Park-gebied verlaten, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: mcot
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: mcot.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!