Cannabis blijft in Thailand een streng gecontroleerde stof ondanks wettelijke wijzigingen

BANGKOK:- De decriminalisering van cannabis heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, aangezien zowel cannabis als hennep niet voorkomen in de nieuw geïmplementeerde Narcotica-code.  Dit heeft er echter toe geleid dat sommige mensen ten onrechte aannemen dat ze nu in Thailand legaal thuis cannabis kunnen kweken.

Volgens politie en ambtenaren van de onderdrukking van verdovende middelen blijft cannabis ondanks de wijzigingen in de regelgeving illegaal, en degenen die de plant zonder toestemming cultiveren en bezitten, zullen nog steeds te maken krijgen met juridische stappen.

Dit heeft geleid tot verwarring bij het publiek en tot frustratie over de laatste wijzigingen in de verdovende middelenwet, die op 9 december vorig jaar van kracht werd.

Khun Supachai Jaisamut, lijsttrekker voor de Bhumjaithai-partij die pleit voor de legalisering van cannabis, heeft zijn bezorgdheid geuit over het gebrek aan duidelijkheid van de autoriteiten over de nieuwe wet.

Volgens het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen, het ONCB blijft de basisstatus van cannabis ongewijzigd, aangezien het door het ministerie van Volksgezondheid nog steeds wordt vermeld als een verdovende stof van categorie 5.

Tenzij het ministerie verdere wijzigingen aanbrengt om de plant volledig van de lijst te verwijderen, is het nog steeds illegaal voor het publiek om het te kweken of te bezitten zonder toestemming van de juiste autoriteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!