Premier gaat voor veiligheid en vertelde dat de agentschappen in Thailand klaar zijn voor een mogelijke tsunami

BANGKOK:- Een bron van het gouvernementsgebouw in Bangkok liet weten dat relevante Thaise instanties de opdracht hebben gekregen om de ontwikkelingen rond de vulkaanuitbarsting van Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai te nauwgezet volgen en ervoor te zorgen dat het Tsunami waarschuwingssysteem voor rampen naar behoren werkt.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft ook de relevante instanties opgedragen om met elkaar te communiceren en zich voor te bereiden om rampen te beperken in het geval dat door de uitbarsting een tsunami ontstaat.

Zoals in de kranten stond gepubliceerd heeft de uitbarsting op vrijdag en zaterdag plaatsgevonden op ongeveer 9.500 km afstand van de kust van Narathiwat.  De uitbarsting leidde echter tot tsunami-waarschuwingen en -adviezen voor verschillende landen in de Stille Oceaan, waaronder Amerikaans-Samoa, Nieuw-Zeeland, Ecuador, Peru, Chili, Australië, Japan en de VS.

Ondertussen meldde het departement voor rampenpreventie en -mitigatie dat Thailand twee boeien voor het detecteren van tsunami’s heeft – één in de Indische Oceaan, die bijna twee uur van tevoren een waarschuwing geeft, en een andere in de Andamanse Zee, die 45 minuten van tevoren een waarschuwing geeft.

 “De boei in de Indische Oceaan is in werkende staat, maar die in de Andamanse Zee is van zijn positie weggedreven zodat daar andere boei op de plaats wordt verankerd,” zei het departement.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!