Export van Thaise rijst stijgt als gevolg van zwakkere Baht, grotere oogsten

THAILAND:- De rijstexport keerde sinds juni dit jaar drie maanden op rij terug naar positieve cijfers dankzij een hoger productievolume en een zwakke baht.  De exportdoelstelling van 6 miljoen ton moet in 2021 worden gehaald, zo zei het ministerie van Buitenlandse Handel (DFT).

Khun Keerati Rushchano, directeur-generaal van DFT, zei dat de export van rijst in juni en juli met 7,35 procent was gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  Hij zei dat op basis van de rijstexportvergunningen die DFT ontving, in augustus 831.260 ton rijst werd geëxporteerd en in september 631.363 ton.  Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar werd de groei opgetekend met 133,13 procent in augustus en 61,78 procent in september.  

Daarom, zei hij, is het redelijk om te verwachten dat de doelstelling van 6 miljoen ton tegen het einde van dit jaar zal worden bereikt.

De DFT zei ook dat de export naar Zuid-Afrika, China, Jemen en Irak is gestegen en dat de bestellingen voornamelijk voor voorgekookte rijst, witte rijst en bruine rijst waren.  De belangrijkste factor die aan deze stijging heeft bijgedragen, is de waardevermindering van de Thaise munteenheid, waardoor de prijs van rijst, met name witte en voorgekookte rijst, dichter bij dat van Vietnam en India is gekomen.

 “De DFT zal bijeenkomsten houden met andere belangrijke handelspartners zoals Indonesië, Bangladesh, China, enz. Het versnelt ook de promotie van Thaise rijst onder het concept ‘Think Rice Think Thailand’ via verschillende online kanalen om het vertrouwen van de consument op te bouwen.  Commerciële ambassadeurs zullen onder dit concept ook wereldwijd Thaise rijst promoten”, aldus Keerati.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!