Exploitant van Koh Larn ‘Sea Walker’ gearresteerd en beschuldigd van diverse overtredingen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:-Een ‘Sea Walker’ bootexploitant in Pattaya is gearresteerd omdat hij naar verluidt illegaal werkte en activiteiten heeft ontplooid die volgens functionarissen de schade aan het maritieme zeeleven rond het eiland toebracht.

Officieren onder leiding van de directeur van Marine and Coastal Resources Region 2, khun Puchong Saritdeechaikul, hebben de ‘Sea Walker’-exploitant op Koh Larn opgezocht nadat er foto’s van toeristen met zeedieren in de hand op social media viraal gingen, met als reactie dat veel Thaise mensen hun verontwaardiging en woede op social media uitte.

Onderzoekers troffen gisteren de boot van twee verdiepingen op 200 meter afstand van het strand van Ta Yai aan, met aan boord ongeveer 20 Thaise binnenlandse toeristen die met helmen over de zeebodem hadden gelopen.

De exploitant werd gearresteerd en naar het politiebureau van Pattaya City gebracht en wordt beschuldigd van overtreding van de Wildlife Conservation and Protection Act, Coastal Resources Management Promotion Act en aankondigingen van het ministerie van Natuurlijke en Milieu.

Ondertussen zullen de toeristen die betrokken waren bij foto’s op sociale media worden beschuldigd van vermeende overtreding van de Wildlife Conservation and Protection Act.

Khun Puchong vertelde tegen ‘Snelle Jelle’ onze plaatselijke reporter dat er al heel  ‘Sea Walker’ -activiteiten in Pattaya actief zijn.  De ‘Sea Walking’ zone moet nog worden opgezet met strikte wettelijke wetten.  Er zijn ongeveer 23 ‘Sea Walker’-operators in Pattaya. “

De naam van de gearresteerde en het bedrijf werd achtergehouden omdat de zaak nog in onderzoek is.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!