Thaise premier krijgt drie vingers voor zijn verjaardag van “weldoeners” toebedeeld

~WAT JE OOK DOET, JE DOET HET NOOIT GOED~
(Mensen zijn niet snel tevreden)

BANGKOK:- De Thaise premier moest het gisteren op zijn verjaardag doen met ‘weldoeners’ die de drievingerige groet aan zijn colonne toonden.  De pro-democratische demonstranten staken hun uitingen van ontevredenheid niet onder stoelen of banken toen zijn autocolonne op weg was naar het gouvernementsgebouw.

De demonstratiegroep Dern Thalu Fah, of Walk Through the Sky, gebruikte luide luidsprekers terwijl ze riepen: ‘Prayut, ga weg!  Weg met het feodalisme, lang leve de mensen! ”  samen met de eis dat de controversiële wet van majesteitsschennis wordt afgeschaft.

Premier Prayut arriveerde bij het gouvernementsgebouw om de vergadering van het Centre for Covid-19 Situation Administration voor te zitten, waarin naar verwachting een besluit zal worden genomen over Songkran Festival-activiteiten, evenals nieuwe Covid-19-risicobeoordelingen van de provincies van het Koninkrijk.

Maar een hele batterij aan hoge militaire officieren en regeringsfunctionarissen bombardeerden de verwachte premier met de beste wensen, die op zijn beurt “luang Pu Thuad” en “Ajarn Thim” amuletten uitdeelde aan zijn fans, samen met temperatuurmeetapparatuur.

 De CCSA-vergadering werd lang verwacht, aangezien de resultaten ervan het “groen licht” zouden kunnen geven voor bepaalde activiteiten die van tevoren voor Songkran moeten worden gepland.  Op dit moment is de traditionele activiteit van waterspatten voor het Thaise Nieuwjaar echter verboden vanwege bezorgdheid over de verspreiding van het Covid-virus.

Het barleven en de verdere entertainmentindustrie in Pattaya wachten ook met spanning op de beslissing van de CCSA over de vraag of de provincie Chonburi zal worden gedegradeerd tot een ‘groene’ zone, waardoor dergelijke etablissementen na middernacht open kunnen blijven.  In de tijd vóór Covid viel Pattaya onder speciale administratieve zones, waardoor bedrijven de normale wet van sluiting om middernacht konden omzeilen.

Maar als gevolg van de tweede golf van Covid en het nooddecreet moesten bedrijven in de stad vol toeristen hun deuren sluiten, waarbij eigenaren zeiden dat het hun inkomsten schaadde.  Vanaf nu heeft de CCSA het noodbesluit vernieuwd, waardoor de hoop dat dergelijke bar- en bedrijfseigenaren latere sluitingstijden zullen zien, onstuimig is geworden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassana Nanuam
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!