PATTAYA:- Verschillende landschapsspecialisten en boomverzorgers hebben gebrainstormd over de ontwikkeling van het strand van Pattaya nadat het stadsbestuur had aangekondigd dat het de inheemse Indiase amandelbomen zou vervangen door palmbomen.
Khun Chorpaka Wiriyanon, mede-oprichter van het Thailand Urban Tree Network, zei dat gemeente Pattaya haar stadsontwikkelingsplannen moet wijzigen omdat de bewoners het er niet mee eens zijn.
“Stadsontwikkeling betekent immers niet dat je bestaande dingen vervangt door nieuwe dingen. Het betekent verder ontwikkelen door innovatie en technologie te gebruiken om gelijke tred te houden met nieuwe trends,” zo vertelde ze.
“We moeten ook begrijpen hoe we kunnen samenleven met inheemse boomsoorten.”
Ze zei ook dat het Thaise klimaat niet geschikt is voor het kweken van westerse bomen.
Khun Yossapon Boonsom, oprichter van het ontwerpbureau City Cracker, zei dat de gemeente Pattaya landschapsarchitecten, boomverzorgers, ecosysteemspecialisten en burgers bij de ontwikkelingsprojecten moet betrekken.
“Het in stand houden van dingen die geruïneerd of verlaten zijn, is geen duurzame ontwikkeling. Ontwikkeling moet ten goede komen aan bewoners en het milieu”, zei hij.
Professor Pranisa Boonkham, vice-president van de Thai Association of Landscape Architect, zei ook dat elke bestemming een uniek kenmerk heeft dat toeristen aantrekt.
“Kopiëren geeft je geen echte schoonheid. Buitenlandse toeristen bezoeken Thailand omdat ze geen stranden willen zien die vergelijkbaar zijn met die in Miami of in andere landen”, zei ze.
Ze voegde eraan toe dat oude gebouwen en bomen naast nieuwe ontwikkelingen moeten worden behouden, omdat dat de waarde van de stad vergroot en haar uniek maakt.
“Als we de Indiase amandelbomen 10 tot 20 jaar houden, zullen bezoekers worden aangetrokken door het unieke en zeldzame karakter”, zei ze.
Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation