Voorzitter van de Nation Multimedia Group hekelt de sociale ongelijkheid in Buriram

BURIRAM:-In een Facebook-bericht vroeg, Khun Shine Bunnag, voorzitter van de Nation Multimedia Group (NMG), waarom de politieagenten van Buriram een derde AstraZeneca-prik hebben gekregen terwijl 38 miljoen Thais niet eens één gekregen hebben.

Hij plaatste zijn opmerking op Facebook nadat hij op social media een foto had gezien van 11 politieagenten in Buriram die hun derde prik van het AstraZeneca-vaccin hadden gekregen.

 “Recente gegevens van de Royal Thai Police laten zien dat 72 procent van de meer dan 20.000 politieagenten volledig is ingeënt.  Ook vraag ik me af waarom het belangrijk is voor de politieagenten van Buriram om een ​​derde prik te krijgen terwijl de provincie niet eens een ‘donkerrode’ zone is”, zo schreef Khun Shine in zijn post.

“Sociale ongelijkheid en machtsmisbruik zijn enkele veelvoorkomende problemen die de regering van Prayut Chan-o-cha nooit heeft kunnen oplossen, ondanks haar vele beloften”, voegde hij eraan toe.

“Met 1,5 miljoen doses van het Pfizer-vaccin die op 29 juli moeten worden afgeleverd, roep ik de premier op om strikt ten minste 500.000 doses toe te wijzen aan eerstelijns medisch personeel, zoals beloofd is.

 “Laat alsjeblieft niet toe dat ‘mensen van verschillende kleuren’, ‘machtige mensen’, ‘lokale politieke beïnvloeders’ of de ‘vips van het ministerie van Volksgezondheid’ de vaccins afpakken van mensen in nood,” zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in  Noordoost hailand
Bron:  The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!