Ex-Thaise premier Thaksin beweert dat grote varkensvleeshandelaren bevroren vlees hamsteren om de prijs op te drijven

AZIË:- De verbannen voormalige premier Thaksin Shinawatra heeft beweerd dat er vier of vijf grote varkensvleeshandelaren in Thailand zijn die over grote koelfaciliteiten beschikken, elk met de capaciteit om tot 400.000 kg bevroren varkensvlees tot zes maanden op te slaan, en dat ze uit winstbejag varkensvlees hamsteren.

Tijdens zijn toespraak in de chatroom “Care Talk x CareClubHouse” zei Thaksin, alias Tony Woodsome, dat, aangezien er onvoldoende varkensvlees is om aan de binnenlandse vraag te voldoen als gevolg van de dood van veel fokvarkens door ziekten, er twee dingen zijn die Thailand of de Thaise overheid kunnen doen.  

Op korte termijn de import van levende varkens uit het buitenland toestaan ​​en, als langetermijnoplossing, het aantal fokkers versnellen.  Kleine en middelgrote varkenshouders moeten gecompenseerd worden voor het verlies van hun varkens door ziekte.

Hij suggereerde dat regeringsfunctionarissen met deze handelaren zouden praten en hen zouden vragen hun varkensvleesvoorraad vrij te geven, om het varkensvleestekort tijdelijk te verminderen, terwijl geïmporteerde levende varkens worden verscheept en biggen volwassen genoeg zijn om te worden geslacht.

Hij adviseerde de regering ook om de productiekosten van varkenshouders te verlagen en onnodige belastingen te vermijden, waardoor hun productiekosten stijgen.

De voormalige premier zei dat hij het niet eens is met het plan van het ministerie van Handel om 1,4 miljard baht van het Centraal Fonds te gebruiken om kip te kopen, om via zijn winkels tegen lage prijzen aan het publiek te verkopen, als alternatief voor het steeds duurder wordende varkensvlees.

 “Ik vind het weggegooid geld”, zo besloot Tony Woodsome

 Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!