Ex-president Gotabaya Rajapaksa van Sri Lanka pakt zijn jasje en zoekt een veilig heenkomen in Thailand

BANGKOK:- De Thaise regering heeft van de huidige regering van Sri Lanka een verzoek ontvangen om voormalig president Gotabaya Rajapaksa toe te staan ​​het Koninkrijk binnen te komen, zo verklaarde de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, khun Tanee Sangrat, gisteravond.

Hij reageerde op een nieuwsbericht dat Rajapaksa naar verwachting vandaag in Thailand zou aankomen.  Hij was het land ontvlucht naar Singapore na massale protesten in juli na een economische ineenstorting.

Khun Tanee zei dat Thailand het verzoek heeft overwogen op basis van zijn relatie met Sri Lanka.  Hij voegde eraan toe dat het verblijf van Rajapaksa tijdelijk zou zijn.

“De voormalige president van Sri Lanka is niet van plan om permanent onderdak te zoeken in Thailand, en hij zal binnenkort naar andere landen reizen”, zei hij, verwijzend naar de opmerkingen van de Sri Lankaanse regering.

Ondertussen liet premier Prayut Chan-o-cha weten dat de verhuizing van Rajapaksa om Thailand binnen te komen een humanitaire kwestie is.  Hij bevestigde ook dat hij de voormalige president van Sri Lanka niet zou ontmoeten.

Rajapaksa trad in juli af nadat duizenden demonstranten de ambtswoning en het kantoor van de president bestormden vanwege de ergste economische crisis in Sri Lanka in zeven decennia.

Thailand wordt Rajapaksa’s tweede tijdelijke onderkomen in Zuidoost-Azië nadat hij op 14 juli via de Malediven naar Singapore was gevlucht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!