Op een strand op het eiland Koh Lanta in Thailand is een dode walvishaai aangespoeld

KRABI:- Het karkas van een mannelijke walvishaai is deze week op Long Beach op het eiland Koh Lanta in de zuidelijke provincie Krabi aangespoeld, de plaatselijke ambtenaren maakten bekend dat dit een primeur is voor Krabi, er waren nog nooit eerder dode walvishaaien aangespoeld.

De manager van het Sayang Beach Resort op Koh Lanta, Somboon Kaengraeg, zag de dode walvishaai en meldde dit aan de ambtenaren.

Inmiddels hebben 10 functionarissen en dierenartsen van het Mu Koh Lanta National Park, Royal Thai Navy en Sireetarn Matine Endangered Animals Rescue Center in de provincie Trang het karkas van de walvishaai onderzocht.

Uit het onderzoek bleek dat de walvishaai 7,3 meter lang was en 2,5 ton woog en al ongeveer drie dagen dood was.  Er waren geen wonden of sporen van een aanval op het lichaam.  Het karkas werd later op een graafmachine gehesen en naar een laboratorium gestuurd voor autopsie om te proberen de doodsoorzaak vast te stellen.

Het rapport voegde eraan toe dat er veel walvishaaien waren gespot in de Krabi-zee en dat veel toeristen naar het gebied kwamen om deze grootheden van de Thaise zeeën te zien.

Verschillende Thaise duikers betuigden hun medeleven.  Een duiker zei dat hij geloofde dat de walvishaai in het gebied tussen Koh Phi Phi en Koh Lanta leefde.  De duiker voegde eraan toe dat de walvishaai een aantal keer was gezien, maar ongeveer 10 dagen geleden uit het zicht was verdwenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ทัพเรือภาคที่ ๓
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: DaileyNews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!