De inheemse mensen in Thailand willen bescherming van de regering 

BANGKOK:- De inheemse groepen die in Thailand wonen, hebben de Thaise regering opgeroepen haar verplichting na te komen om hun rechten te beschermen en te bevorderen in overeenstemming met een verklaring van de Verenigde Naties.

De regering moet alle wetten en beleid terugdraaien die niet in overeenstemming zijn met de wortels van haar cultuur.

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Inheemse Volkeren van eergisteren, heeft het netwerk een verklaring uitgegeven waarin de regering wordt opgeroepen haar toewijding aan de Verklaring van de Verenigde Naties over de Rechten van Inheemse Volkeren na te komen.

Khun Likhit Pimanpana, een lid van de Liberal Indigenous Group, zei dat ze lijden onder de schenden van hun rechten, met name met betrekking tot hun cultuur en onderwijs, en het recht om hun eigen land en natuurlijke hulpbronnen te beheren.

Andere rechten die ze willen herstellen zijn het recht op identiteit, gelijkheid, non-discriminatie, het recht op participatie en het recht op toegang tot basisdiensten van de staat, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat inheemse volkeren in Thailand altijd als tweederangsburgers zijn behandeld en nooit door de regering zijn gerespecteerd.  “Ons leven is direct en indirect beïnvloed door het overheidsbeleid.”

“Onze rechten hadden moeten worden beschermd en bevorderd onder de internationale overeenkomst [van de VN] of door kabinetsbesluiten of het huidige handvest, maar de regering heeft ze ons nooit verleend, zelfs niet in ons eigen land”, voegde hij eraan toe.

Khun Likhit zei dat zijn groep haar eisen richtte aan de Move Forward Party (MFP) en er bij de regering op aandrong agressief beleid en een wet uit te vaardigen die de rechten van inheemse volkeren garandeert.

Ze roepen onder meer op tot de afschaffing van alle wetten die van invloed zijn op hun levensomstandigheden, zoals een wet op de nationale parken die hen verbiedt om op het land te wonen, ook al is het al generaties lang hun voorouderlijk huis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!