Ex-patiënten brengen geserveerde voedsel van een Covid isolatiecentrum in Zuid Thailand ter sprake

CHUMPHON:- Voormalige Covid19 patiënten die in de Thung Tako-gemeenschapsfaciliteit in de provincie Chumphon werden behandeld, hebben de autoriteiten beschuldigd van te hoge prijzen voor voedsel van lage kwaliteit.  Ze klaagden dat de slechte kwaliteit van het eten de 150 baht per dag absoluut niet waard was.

Afgelopen zaterdag lieten twee mannen die hersteld waren van de Covid19 infectie twee zakjes met voedsel aan de verslaggever zien, die in het Covid-19-gemeenschapsisolatiecentrum in het Chumphon College of Technology and Agriculture, in het district Thung Tako aan patiënten waren verstrekt

De mannen beweerden dat de prijs niet gerechtvaardigd was door de kwantiteit en kwaliteit van het eten.

Het eerste zakje bevatte gekookte rijst, een gekookt ei en pittige roergebakken groenten met drie stukjes varkensvlees.  

Het tweede zakje bevatte gebakken rijst met drie pietepeuterige stukjes worst, soep met een stuk aspompoen, een gekookt sperziebonendessert en een pakje pepers en vissaus.

De mannen zeiden dat nadat hun testresultaten op 14 augustus positief waren, ze twee dagen in het Thung Tako-ziekenhuis waren behandeld en drie dagen later werden overgebracht naar de CI van het district.

Na 4-5 dagen ontdekten de mannen bij de CI dat ze hetzelfde voedselmenu kregen.  De kwaliteit zakte aanzienlijk dat ze moesten kiezen voor gedoneerd gedroogd voedsel.  De voormalige patiënten twijfelden ook aan de kwaliteit van de verpakking, aangezien het voedsel in flinterdunne plastic zakjes  werd geleverd.

“We dringen er bij de autoriteiten op aan om dit te onderzoeken. Het voedsel kost 150 baht per patiënt, maar de werkelijke kwaliteit en kwantiteit van wat wordt verstrekt zou slechts ongeveer 60 baht mogen kosten. We roepen op tot een matige kwaliteit van voedsel voor honderden patiënten bij de CI,” zo oreerde één van de voormalige patiënten.

Daarna gingen de verslaggevers naar de keuken van de genoemde locatie, deze bevond zich op een palmboom plantage, welke als ongepast betiteld werd om voedsel hygiënisch te koken.

Het overheidsbudget om patiënten te voorzien van voedsel is 15.000 THB per dag, en er worden dagelijks bijna 150 patiënten behandeld bij Chumphon’s Thung Tako CI.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!