BREAKING NIEUWS | Belangrijke mededeling voor Thailands gastronomie en andere serviceverleningen

THAILAND:- Vanaf 1 oktober mogen alleen degenen die volledig zijn ingeënt tegen Covid19 virus of een negatief antigeen-testresultaat hebben, dineren in restaurants en diensten aanwenden, die worden beschouwd als een hoog risico op virusoverdracht in “donkerrode” provincies, waar  nog steeds de maximale Covid19 beperkingen van toepassing zijn.

Volgens de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Suwannachai Wattanayingcharoenchai, maakt deze stap deel uit van het streven van de regering om bedrijven te heropenen terwijl het aantal Covid19 infecties in het land blijft toenemen.

De gasten zouden dan een formulier invullen waarin hun infectierisico wordt vermeld via de “Thai Save Thai”-app van de overheid voordat ze locaties betreden die worden beschouwd als locaties met een hoog risico, waaronder restaurants, kapperszaken en kapsalons, schoonheidsklinieken en spa’s.

Bovendien zal hen voordat ze de locatie betreden om één vaccinatiecertificaat worden gevraagd of de klanten (gasten) dienen een negatief Covid19 antigeen testresultaat te tonen dat niet ouder is dan één week. Voormalige patiënten moeten dossiers tonen waaruit blijkt dat ze hersteld zijn.

Ook moeten exploitanten van bedrijven zich strikt houden aan de bestaande provinciale voorschriften,  zo verklaarde khum Suwannachai.

Het personeel moet volledig zijn ingeënt, de sociale afstand dient ten alle tijd in acht te worden genomen en moeten ze wekelijks op het Covid19 virus gescreend te worden. Verder moet elk restaurant, salon of winkel regelmatig om de 1-2 uur regelmatig aangeraakte oppervlakken desinfecteren.

Op AC-units moet een hoogrenderende deeltjesluchtfilter worden geïnstalleerd en er moet voor een goede ventilatie worden gezorgd worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!