Ex-agent gearresteerd voor moord na 10 jaar op de vlucht te zijn

~NAAR ZIJN HIELEN OMZIEN~
(Aan vluchten denken)

SONGKHLA:- Een voormalig politieagent die werd beschuldigd van de moord op zijn vriendin, die hij naar verluidt had doodgeschoten in de provincie Songkhla, en wiens lichaam hij in brand stak, is in Loei na bijna 10 jaar op de vlucht te zijn geweest uiteindelijk gearresteerd.

Phayak Ounseechan, 54, een inwoner van de provincie Yala, werd gezocht op basis van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Songkhla Provincial Court op 13 december 2012 wegens moord met voorbedachte rade, het verbergen of vernietigen van een lichaam en het dragen van vuurwapens in het openbaar, zei luitenant-generaal Yanyong Vej- osoth, commissaris van Provinciale Politie Regio 4 in Khon Kaen.

De verdachte, die in 2011 een senior sergeant-majoor was verbonden aan de Provinciale Politie Regio 9, had een relatie met Wichuda Thongsaneh, 22, een verpleegster in het Kantang Hospital in de provincie Trang, vertelde luitenant-generaal Yanyong vrijdag aan verslaggevers.

Meneer Phayak werd naar verluidt jaloers omdat hij vreesde dat de vrouw hem zou bedriegen. Hij zocht twee handlangers – Mudtaleb Leemad, 28, en Thawatchai Binyamae, 31 – om Wichuda te ontvoeren en haar mee te nemen naar een rubberplantage in het district Ratthaphum in Songkhla, waar hij haar doodschoot. Hij gebruikte autobanden om het lichaam te verbranden.

2e van rechts met plastic gezichtsscherm: Phayak Ounseechan, verdachte en voormalig politieagent

Na de moord verliet het trio het gebied en leidde een normaal leven alsof er niets was gebeurd. Politieonderzoekers hebben een paar maanden later eindelijk de heer Mudtaleb en de heer Thawatchai opgespoord. Na hun arrestatie op 24 augustus 2012 hebben ze volgens Naewna Online. de ex-officier aangewezen als de persoon die de vrouw had vermoord. Tegen die tijd was de dader al naar Laos gevlucht, zei luitenant-generaal Yanyong.

De verdachte keerde later terug naar Thailand om te werken in een rubberplantage in Loei, waar hij deze week werd gearresteerd.

De hoofdcommissaris van de Provinciale Politie Regio 4 zei dat hun teams doorgaan met het opsporen van andere verdachten van misdrijven, waarvan wordt aangenomen dat ze zich in het noordoosten van Thailand verbergen.

Foto 1 en 2 met plastic gezichtsscherm: Phayak Ounseechan, verdachte en voormalig politieagent

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Ex-agent gearresteerd voor moord na 10 jaar op de vlucht te zijn”

  1. Die rechter politieman in SWAT uitrusting heeft geloof ik per ongeluk op het gordijn gestaan, het gordijn hangt niet meer aan de ring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!